путін оголосив «воєнний стан» на тимчасово окупованих територіях України

путін оголосив «воєнний стан» на тимчасово окупованих територіях України

Оновлено
Укрінформ
російський диктатор володимир путін підписав указ про «воєнний стан» на тимчасово окупованих територіях України - Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областях.

Відповідні укази №756 і №757 опубліковані на сайті кремля, повідомляє Укрінформ.

Як пише видання «Медуза», виступаючи по відеозв'язку на нараді ради безпеки рф, путін пояснив, що на цих територіях режим воєнного стану діяв ще до їх «вступу до складу росії». "Зараз нам необхідно оформити цей режим вже в рамках російського законодавства", - пояснив путін.

Він також оголосив, що керівники окупаційних "адміністрацій" будуть наділені додатковими повноваженнями для "забезпечення безпеки".

Згідно з указами, на зазначених територіях "запроваджується територіальна оборона і створюються міжвідомчі координуючі органи (штаби територіальної оборони)". Крім того, президент рф розпорядився запровадити на територіях Краснодарського краю, Бєлгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ростовської областей рф і на території окупованих Криму і м. Севастополь "середній рівень реагування".

Читайте також: путін вже не зможе переломити динаміку війни в Україні – генерал армії США

Вищі посадові особи зазначених регіонів "здійснюють повноваження з проведення мобілізаційних заходів у сфері економіки, в органах виконавчої влади цих суб'єктів рф та органах місцевого самоврядування, окремих заходів з територіальної оборони, заходів з цивільної оборони, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, а також повноваження з реалізації заходів для задоволення потреб збройних сил рф, інших військ, військових формувань, органів прокуратури та потреб населення".

Як повідомляє “Крим Реалії”, "середній рівень реагування" передбачає посилення охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки, охорони військових, важливих державних і спеціальних об'єктів, а також охорони та запровадження особливого режиму роботи об'єктів, які забезпечують функціонування транспорту, комунікацій та зв'язку, об'єктів енергетики, об'єктів, що становлять підвищену небезпеку для життя та здоров'я людей і для навколишнього природного середовища.

Це також передбачає, за інформацією видання, тимчасове відселення жителів у безпечні райони, запровадження особливого режиму в'їзду на територію та виїзду з неї, обмеження свободи пересування нею; обмеження руху транспорту та проведення його огляду; контроль за роботою об'єктів, які забезпечують функціонування транспорту, комунікацій та зв'язку, за роботою типографій, обчислювальних центрів та автоматизованих систем, використання їх роботи для потреб оборони.

За словами путіна, якого цитує "Інтерфакс", указ про воєнний стан "буде невідкладно відправлений на затвердження до ради федерації", про прийняте рішення поінформована і держдума.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-