«Фактора Спартц» у відносинах України та США немає - Кулеба

«Фактора Спартц» у відносинах України та США немає - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прогнозує, що американська конгресвумен українського походження Вікторія Спартц виступатиме з новими політичними заявами, однак українська дипломатія має намір реагувати лише на ті, які викривлюють реальність.

Про це Кулеба заявив в інтерв’ю Укрінформу.

Він зауважив, що акції та кроки пані Спартц викликають в Україні непорівнянно більший резонанс, ніж у Сполучених Штатах.

"Власне, саме тому вона постійно створює нові медіаприводи, намагаючись розкрутити цей маховик... Пані Спартц - політикиня, яка робить собі кар’єру. Якщо вона виступатиме з чимось геть кричущим, що категорично суперечить істині й шкодить нашим інтересам, ми будемо відповідати. Наприклад, вона висловилася про зернову угоду – ми відповіли. А на якісь чергові прохідні заяви ми не будемо реагувати. Хоча, я думаю, вони періодично з’являтимуться на ту чи іншу тему, де, з погляду її радників, є хайп", - сказав Кулеба.

За словами Кулеби, пані Спартц як політикиня має на це право, але ми так само маємо право на свою позицію і пояснення, чому її слова не відповідають дійсності.

Читайте також: Єрмак каже, що заяви Спартц не набули розголосу в США

"Ми ні в чому її не звинувачуємо, але будемо чітко показувати, де вона викривлює реальність", - акцентував очільник МЗС.

Коментуючи можливість порозумітися з пані Спартц, аби запобігти потенційній шкоді для України, глава української дипломатії зауважив, що "коли людина хоче порозумітися, вона не пише відкриті листи з такими обвинуваченнями".

"Ми з нею не сварилися... Повірте, реально «фактор Спартц» в українсько-американських відносинах не вартий навіть запитання, а не те що обговорення", - зауважив Кулеба.

Він подякував Сполученим Штатам за тверду двопартійну підтримку України і висловив переконання, що нічого не здатне її порушити.

Читайте також: Заяви Спартц щодо продажу наданої Україні зброї збігаються з наративом рф – Кулеба

"Ми стаємо справді близькими, особливими союзниками, і цей процес – вже на десятиріччя", - переконаний Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, американська конгресвумен українського походження Вікторія Спартц закликала ООН призупинити «зернову угоду», допоки не буде гарантована краща безпека для України, а також відправити в Чорне море кораблі для забезпечення роботи гумкоридорів.

Міністерство закордонних справ у відповідь на це заявило, що спроба Спартц підірвати зернову домовленість своєю заявою завдасть нищівного удару по українських фермерах і економіці та підірве глобальну продовольчу безпеку.

Раніше конгресвумен від Республіканської партії Вікторія Спартц звернулася із листом до президента США Джо Байдена про необхідність перевірити, чи є так звані російські зв'язки у керівника ОП Андрія Єрмака. Крім того, в інших зверненнях вона озвучила занепокоєння щодо нагляду за поставками американської зброї Україні.

Читайте також: Лист Спартц не вплине на темпи надання військової допомоги Україні – Гербст

У міністерстві оборони США заявили, що не вбачають жодних ознак того, що надана Україні зброя пішла кудись, окрім як для протидії російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-