Конгресвумен Спартц не розуміє, як здійснювати нагляд за допомогою США Україні

Конгресвумен Спартц не розуміє, як здійснювати нагляд за допомогою США Україні

Укрінформ
Членкиня Палати представників США Вікторія Спартц заявила, що українська сторона не відповідала на її пропозицію щодо механізму контролю над допомогою, яку отримує Україна для війни з рф.

На цьому вона наголосила в інтервʼю Європейській правді, повідомляє Укрінформ.

«Ситуація дуже складна, і у США, як у країни, що намагається допомогти вашій країні, були деякі моменти, які нас хвилюють. Я шість чи сім разів була в Україні та спробувала вирішити їх на неофіційному рівні, не здіймаючи галасу. Але, на жаль, в Україні кожен вказує на іншого – мовляв, це не я, а ось той винний. Українці кажуть, що американці з нами недобре поводяться», - сказала вона.

Конгресвумен пояснила, що і республіканці, і демократи дуже стурбовані: «Як ми будемо робити нагляд, якщо витрачатимемо такі великі гроші в Україні? Тобто проблема, про яку я кажу, існує на двопартійному рівні! І вам потрібно її вирішувати".

Читайте також: Клімкін вважає, що зі Спартц треба поговорити і з’ясувати мотиви її листа до Байдена

Спартц підкреслила також, що в Україні будуть великі проблеми, якщо наша країна не зможе домовитися і якщо Конгрес не відчує, що може довіряти.

Як повідомлялося, членкиня Палати представників США Вікторія Спартц у п’ятницю звернулася до президента США Джо Байдена з проханням надати пояснення щодо процедур нагляду, пов’язаних із главою Офісу Президента України Андрієм Єрмаком.

Речник МЗС Олег Ніколенко прокоментував звернення Спартц і порадив конгресвумен "полишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях довкола теми війни".

Речник Президента України Сергій Никифоров заявив, що в Офісі Президента не отримували жодних листів чи звернень від Спартц щодо Єрмака.

Співголова Українського кокусу в Конгресі США, конгресвумен від демократів Марсі Каптур назвала позицію Спартц «необачною» допомогою кремлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-