Клімкін вважає, що зі Спартц треба поговорити і з’ясувати мотиви її листа до Байдена

Клімкін вважає, що зі Спартц треба поговорити і з’ясувати мотиви її листа до Байдена

Укрінформ
Українська влада має поспілкуватися з членкинею Палати представників США Вікторією Спартц і з’ясувати мотиви її звернення з листом до Президента США Джо Байдена щодо нібито «російських зв’язків» у очільника ОП Андрія Єрмака.

Таку думку висловив в інтерв’ю Радіо НВ колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає Укрінформ.

«Я думаю, що спочатку з Вікторією (Спартц. – ред.) треба по-людськи поговорити і зрозуміти, чому вона так зробила. Вона ж лобіювала і ленд-ліз, і ручку, якою Байден цей закон підписував, отримала. Просто так такі речі не робляться», - сказав Клімкін.

Він зазначив, що це може бути і «трампістська історія», яка розкручується напередодні виборів у Конгрес. У цьому контексті Клімкін спрогнозував, що в їх результаті більшість у Конгресі можуть здобути республіканці.

Читайте також: Радник Байдена запевнив, що росії не вдасться зірвати постачання зброї до України

«Вікторія (Спартц. – ред.) стовідсотково буде відігравати там роль, щонайменше з українських питань до неї будуть дослухатися. Тоді це для нас виклик у плані збереження і двопартійної підтримки. Зараз вона «бетонна», і це потрібно зберегти. Тому від початку я б з нею просто по-людськи поговорив, звідки це взялося, чому саме зараз, чому вона пішла в цю історію», - зауважив дипломат.

Клімкін також звернув увагу на другий момент, про який активно говорять у США і ЄС, - це боротьба з корупцією і призначення керівників НАБУ і САП.

«Це дуже важливо зробити, і вона (Вікторія Спартц – ред.) теж це згадує, щоб потім ця історія не перетворювалася на можливість використовувати це або в США, або в Європі. росіяни це стовідсотково робитимуть на повну, звинувачуючи, що ми щось недостатньо робимо по боротьбі з корупцією», - вважає ексміністр.

Читайте також: США призначили координатора для боротьби з глобальною корупцією

За його словами, хвиля заяв з різних сторін минула, і дуже важливо з’ясувати, звідки все це пішло.

«Зараз це просто історія, але у майбутньому це може стати викликом», - спрогнозував Клімкін.

Як повідомлялось, членкиня Палати представників США Вікторія Спартц звернулась з листом до Президента США Джо Байдена про необхідність перевірити, чи є так звані "російські зв’язки" в очільника ОП Єрмака.

Речник МЗС Олег Ніколенко прокоментував звернення Спартц і порадив конгресвумен "полишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях довкола теми війни".

Речник Президента України Сергій Никифоров заявив, що в Офісі Президента не отримували жодних листів чи звернень від Спартц щодо Єрмака.

Співголова Українського кокусу в Конгресі США, конгресвумен від демократів Марсі Каптур назвала позицію Спартц «необачною» допомогою кремлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-