МЗС України розкритикувало слова Спартц про зернову домовленість

МЗС України розкритикувало слова Спартц про зернову домовленість

Укрінформ
Спроба американської конгресвумен українського походження Вікторії Спартц підірвати зернову домовленість своєю заявою завдасть нищівного удару по українським фермерам і економіці та підірве глобальну продовольчу безпеку.

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України щодо висловлювань Спартц, повідомляє Укрінформ.

У ньому зазначається, що Україна не брала б участі у жодних домовленостях, якби не була впевнена у здатності захистити південний регіон від атак з Чорного моря.

Відповідно до «зернової» домовленості, ООН та Туреччина взяли на себе зобов’язання забезпечити виконання домовленості з боку росії, наголошує МЗС. Україна завершила необхідну підготовку для відновлення безпечного експорту зернових і очікує на відповідні кроки інших сторін, а безпекову ситуацію контролюють ЗСУ, зазначають дипломати.

«У нинішніх умовах не існує простих рішень, але спроба конгресвумен Вікторії Спартц підірвати зернову домовленість своєю черговою заявою саме зараз - це завдавати нищівного удару по українським фермерам і економіці, які потребують експорту та доходів, а також підривати глобальну продовольчу безпеку», - заявляє міністерство.

Читайте також: Заяви Спартц щодо продажу наданої Україні зброї збігаються з наративом рф – Кулеба

Крім того, зовнішньополітичне відомство закликає українські ЗМІ та користувачів соцмереж критично ставитися до спроб вкидати в український інформаційний простір чергові «зради», які переслідують лише дві цілі: сіяти розбрат в Україні та завдавати шкоди відносинам України з її найближчими міжнародними партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, американська конгресвумен українського походження Вікторія Спартц закликала ООН призупинити «зернову угоду», допоки не буде гарантована краща безпека для України, а також відправити в Чорне море кораблі для забезпечення роботи гумкоридорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-