Єрмак каже, що заяви Спартц не набули розголосу в США

Єрмак каже, що заяви Спартц не набули розголосу в США

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак запевняє, що заяви членкині Палати представників США Вікторії Спартц щодо необхідності перевірки його можливих зв’язків із російською федерацією та контролю за наданою Україні зброєю не вплинули на комунікацію з міжнародними партнерами і не набули розголосу у Штатах.

Про це він заявив в інтерв’ю НВ, передає Укрінформ.

«У мене є постійний контакт, він не змінюється вже багато місяців — з радником Салліваном (радником президента США з нацбезпеки – ред.). Я з ним розмовляв минулого тижня, я з ним буду розмовляти у четвер. Якщо ми не розмовляємо, ми обмінюємося текстовими повідомленнями. Таке ж активне спілкування у мене продовжується з британськими партнерами і з іншими. Жодних змін. Більш того, я знаю, що розголосу так званий скандал у США не мав. Його більше спробували поширювати тут у нас», - сказав Єрмак.

Він також зауважив, що пропонував ініціативи щодо прозорості і контролю використання іноземної зброї задовго до заяв Спартц.

Читайте також: Заяви Спартц щодо продажу наданої Україні зброї збігаються з наративом рф – Кулеба

«Я все ж таки вважаю, що люди розумніші за будь-яку пропаганду, і тому жодним чином не відповідав. Хоча це образливо, хоча це неправда, хоча це абсолютна брехня», - додав керівник ОП.

Як повідомляв Укрінформ, конгресвумен від Республіканської партії Вікторія Спартц звернулася із листом до президента США Джо Байдена про необхідність перевірити, чи є так звані «російські зв'язки» у керівника ОП Андрія Єрмака. Крім того, в інших зверненнях вона озвучила занепокоєння щодо нагляду за поставками американської зброї Україні.

Читайте також: У Пентагоні не бачать ознак, що зброя для України потрапила «не в ті руки»

У міністерстві оборони США заявили, що не вбачають жодних ознак того, що надана Україні зброя пішла кудись, окрім як для протидії російській агресії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-