У Пентагоні не бачать ознак, що зброя для України потрапила «не в ті руки»

У Пентагоні не бачать ознак, що зброя для України потрапила «не в ті руки»

Укрінформ
У міністерстві оборони США не вбачають жодних ознак того, що надана Україні зброя пішла кудись, окрім як для протидії російській агресії.

Про це на пресбрифінгу заявив високопосадовець Пентагону, повідомляє Укрінформ.

«Ми не відстежуємо рух зброї. Маю на увазі, ми добре знаємо, що українці використовують зброю, яку ми їм надали, і не побачили жодних ознак того, що ця зброя пішла кудись, окрім як для боротьби з росіянами», - заявив посадовець.

Водночас на зауваження щодо того, що рух зброї не відстежується, тож чи можуть у Пентагоні говорити про те, куди вона йде, він заявив: «Не відстежувати та не знати, куди йде ця зброя, думаю, це різні речі. Я маю на увазі, що ми не відстежуємо використання українцями нашої конкретної зброї, але ми також не вбачаємо жодних ознак того, що ця зброя була надана будь-кому, крім Збройних сил України».

Представник Пентагону також зазначив, що Україна вже використовує вісім систем HIMARS, і ще чотири були їй передані.

Читайте також: В ОП запевняють, що всю надану Україні зброю ретельно обліковують та відправляють на фронт

Як повідомлялося, минулого тижня конгресвумен від Республіканської партії Вікторія Спартц звернулася із листом до президента США Джо Байдена про необхідність перевірити, чи є так звані «російські зв'язки» у керівника ОП Андрія Єрмака. Крім того, в інших зверненнях вона озвучила занепокоєння щодо нагляду за поставками американської зброї Україні.

Білий дім запевнив, що надасть належну відповідь конгресвумен.

Міністр оборони України Олексій Резніков сказав, що США задоволені точністю роботи HIMARS по складах і командних пунктах російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-