Лист Спартц не вплине на темпи надання військової допомоги Україні – Гербст

Лист Спартц не вплине на темпи надання військової допомоги Україні – Гербст

Укрінформ
Посол США в Україні у 2003-2006 рр., директор Євразійського центру при Атлантичній раді Джон Гербст вважає, що лист члена Палати представників Конгресу Вікторії Спартц президенту США Джо Байдену не вплинуть на темпи надання військової допомоги Україні та відносин між країнами.

Таку думку він висловив в інтерв'ю «Радио НВ», повідомляє Укрінформ.

«Я думаю, що відносини між Києвом та Вашингтоном міцні. Є деякі проблеми, вони відомі, але, на мій погляд, цей новий предмет (лист Спартц президенту США – ред.) не сильно впливатиме на ці відносини», - сказав Гербст.

Він зазначив, що про існування проблем у деяких сферах реформування України було відомо і до повномасштабного російського наступу у лютому, але зараз увага США зосереджена на допомозі Україні у його відбитті.

«Проблеми реформування справді важливі, це правда, але головне питання - це російська війна і допомога Україні, щоб захищатися від наступу», - зауважив експосол США.

На його думку, проблеми з реформуванням навряд чи можуть уповільнити чи перешкодити наданню американської допомоги Україні.

«Я цього не чекаю і був би здивований, якби це сталося. Але це не означає, що цих проблем немає», - сказав Гербст.

Щодо заяв Спартц відносно голови ОП Андрія Єрмака, він зазначив, що «це питання для українців». «На мою думку, краще було б не говорити про це публічно. Я не знаю, чому це стало предметом міжнародного розголосу, але так є, і ми маємо впоратися з цією ситуацією», - вважає дипломат.

Читайте також: СКУ підтримав заклик американської діаспори до єдності в час війни проти росії

Як повідомлялося, член Палати представників США Вікторія Спартц звернулася із листом до Президента США Джо Байдена про необхідність перевірити, чи є так звані «російські зв'язки» у голови ОП Андрія Єрмака.

Представник МЗС Олег Ніколенко прокоментував звернення Спартц і порадив конгресвумен «залишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях навколо теми війни».

Прессекретар Президента України Сергій Никифоров заявив, що в ОП не отримували жодних листів чи звернень від Спартц щодо Єрмака.

Співголова Українського кокусу в Конгресі США, конгресумен від демократів Марсі Каптур назвала позицію Спартц «необачною» допомогою кремлю.

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що українська влада має поспілкуватися з Вікторією Спартц та з'ясувати мотиви її звернення до президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-