СКУ підтримав заклик американської діаспори до єдності в час війни проти росії

СКУ підтримав заклик американської діаспори до єдності в час війни проти росії

Укрінформ
Світовий конґрес українців підтримав заклик Українського конґресового комітету Америки до єдності в час війни росії проти України, зауваживши, що не на часі ставати жертвою російської пропаганди та її спроб посіяти розлад між союзниками України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«СКУ стоїть разом із Президентом Зеленським і його командою, які виявили величезну сміливість», – наголосили в СКУ.

Зазначимо, що у своєму зверненні Український конґресовий комітет Америки (УККА) засудив спроби підірвати або зруйнувати довіру між США й Україною.

«Стратегічна мета Президента Зеленського та його команди, які залишаються в Києві протягом усієї війни, полягає в тому, аби заручитися підтримкою демократичної коаліції націй в боротьбі проти геноцидної іноземної сили загарбників. Єдиною метою наративів про ослаблену, розділену українську державу, поширюваних російською дезінформацією, є підрив суспільної підтримки адміністрації Президента Зеленського та заподіяння шкоди важливим стратегічним відносинам між США та Україною», – ідеться у зверненні.

Читайте також: CКУ розкритикував рішення Канади повернути газову турбіну для Nord Stream

В УККА наголосили, що в часи війни до кінцевої перемоги веде лише єдність із визначеною метою та стратегією. Відтоді, як 24 лютого почалася війна, підтримка проявляється у всесвітній допомозі, яку Україна отримує для протистояння натиску російської агресії, що триває і донині.

«Ми повинні залишатися єдиними в нашій підтримці України, оскільки Україна захищає демократичні цінності та ідеали від загрози авторитаризму та гегемонії. Закликаємо Сполучені Штати Америки продовжувати надавати критично необхідну військову та гуманітарну допомогу», – підсумували в УККА.

Як повідомлялося, членкиня Палати представників США Вікторія Спартц звернулась з листом до Президента США Джо Байдена про необхідність перевірити, чи є так звані «російські зв’язки» в очільника ОП Єрмака.

Речник МЗС Олег Ніколенко прокоментував звернення Спартц і порадив конгресвумен «полишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях довкола теми війни».

Речник Президента України Сергій Никифоров заявив, що в Офісі Президента не отримували жодних листів чи звернень від Спартц щодо Єрмака.

Співголова Українського кокусу в Конгресі США, конгресвумен від демократів Марсі Каптур назвала позицію Спартц «необачною» допомогою кремлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-