CКУ розкритикував рішення Канади повернути газову турбіну для Nord Stream

CКУ розкритикував рішення Канади повернути газову турбіну для Nord Stream

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) висловив глибоке розчарований рішенням канадського уряду видати дозвіл на повернення до Німеччини відремонтованих компанією Siemens Canada турбін Північного потоку-1.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Наголошується, що рішення канадського уряду надати Siemens Canada обмежений у часі дозвіл із можливістю відкликання на повернення відремонтованих турбін Nord Stream 1 до Німеччини є актом капітуляції перед енергетичним шантажем росії за рахунок енергетичної безпеки України та десятків тисяч життів українців.

«Надаючи Siemens такий дозвіл, Канада підірвала ефективність режиму санкцій, покликаного зупинити російську військову машину. Цей акт створить небезпечний прецедент, який призведе до продовження російського шантажу та подальшого послаблення міжнародних санкцій», – зауважили у Конґресі.

Також СКУ висловив стурбування тим, що Німеччина відкидає розумну альтернативу отримання збільшення поставок газу через український трубопровід, який має достатню потужність і раніше був джерелом постачання газу. СКУ закликав уряд Німеччини переглянути рішення і не повертати цю турбіну «Газпрому».

«Ми закликаємо Siemens стояти непохитно, подавати приклад і підтримувати санкції проти Росії та її постачальників, таких як «Газпром», щоб допомогти покласти край війні, яка продовжує сіяти масову смерть, руйнацію та знищення українського народу. Як енергетична компанія з такими вражаючими можливостями, Siemens має продемонструвати світові, як сила інновацій може подолати силу тиранії», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Як повідомлялося, Канада вирішила повернути Німеччині газову турбіну, побудовану в Канаді компанією Siemens Energy AG, що використовувалася в системі трубопроводу Nord Stream.

Рішення було прийнято попри заперечення уряду України, а також великої української діаспори в Канаді, які наголошували, що повернення турбіни підірве режим санкцій. У суботу міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що тимчасовий дозвіл на експорт був виданий після тривалих обговорень з європейськими союзниками, а також з Міжнародним енергетичним агентством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-