Канада вирішила повернути Німеччині газову турбіну для Nord Stream

Канада вирішила повернути Німеччині газову турбіну для Nord Stream

Укрінформ
Уряд Канади ухвалив повернути ФРН відремонтовану турбіну для використання в газопроводі Nord Stream, видавши відповідне розпорядження, яке робить виняток із санкцій для цієї операції.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

«Рішення було прийнято попри заперечення уряду України, а також великої української діаспори в Канаді, які наголошували, що повернення турбіни підірве режим санкцій», - зазначається в повідомленні.

Як указується, німецька влада звернулася із закликом до Канади знайти спосіб повернути турбіну для використання в газопроводі, який постачає газ із росії до ФРН. У Берліні висловлювали побоювання, що рф скористається ситуацією для зупинки газопроводу Nord Stream, що завадить Німеччині заповнити газові резервуари до зими.

У суботу міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що тимчасовий дозвіл на експорт був виданий після тривалих обговорень з європейськими союзниками, а також з Міжнародним енергетичним агентством.

Читайте також: Україна закликає Канаду не повертати рф газову турбіну, яка перебувала там на ремонті

Як повідомлялося, газова турбіна, побудована в Канаді компанією Siemens Energy AG, використовувалася в системі трубопроводу Nord Stream. Вона була відправлена на ремонт в Монреаль і залишилася там через санкції проти нафтогазової промисловості росії після її вторгнення в Україну.

Водночас Канада оголосила, що розширить санкції проти росії. Вони охоплять наземне й трубопровідне транспортування, виробництво металів, а також транспортного, комп’ютерного, електронного обладнання.

Фото: EURACTIV.COM

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-