Україна закликає Канаду не повертати рф газову турбіну, яка перебувала там на ремонті

Україна закликає Канаду не повертати рф газову турбіну, яка перебувала там на ремонті

Укрінформ
Україна звернулася до Канади з проханням не повертати російському Газпрому турбіну для поставок газу в Німеччину, оскільки це суперечить санкціям проти росії.

Про це передає Reuters з посиланням на власні джерела, повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що санкції забороняють передачу будь-якого обладнання, пов'язаного з газом. За інформацією Reuters, Канада за погодженням з Німеччиною готується передати росії турбіну, оскільки країни не хочуть, аби це слугувало приводом рф для скорочення газопостачання по газопроводу «Північний потік-1».

Читайте також: Газпром призупиняє транспортування газу через «Турецький потік»

Україна попереджає, що звернеться у зв’язку з цим до європейських партнерів з проханням вплинути на ситуацію.

Раніше міністр енергетики України Герман Галущенко звернувся до Канади з листом, у якому закликав не повертати турбіну Газпрому. У листі міністр стверджував, що в росії більш ніж достатньо транзитних потужностей для поставок і без цієї турбіни, яка перебуває в Канаді на ремонті.

Читайте також: Канадські бронемашини почнуть надходити до України в липні - міністр

За даними джерел Reuters, для прокачки газу загалом задіяно сім турбін. І тих, які працюють, цілком достатньо для роботи на повну потужність.

Українська громада Канади також наполягає, аби уряд прем'єр-міністра Джастіна Трюдо не повертав турбіну росії. Зазначається, що передача її рф стане прецедентом, коли дві країни G7 обійдуть санкції, запроваджені проти москви.

Читайте також: Галущенко обговорив з канадською стороною протидію агресії росії в енергосекторі

Нагадаємо: Газпром минулого місяця скоротив потужності трубопроводу «Північний потік-1» до 40% від звичайного рівня, пославшись на затримку повернення обладнання, що обслуговується німецькою компанією Siemens Energy в Канаді.

Турбіни для прокачки газу виготовлені в Канаді. Там вони регулярно проходять технічне обслуговування на підприємствах Siemens Energy AG. Одна з турбін була відправлена в Монреаль на капітальний ремонт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-