Галущенко обговорив з канадською стороною протидію агресії росії в енергосекторі

Галущенко обговорив з канадською стороною протидію агресії росії в енергосекторі

Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко на онлайн-зустрічі з федеральним міністром природних ресурсів Канади Джонатаном Вілкінсоном обговорив енергетичну безпеку в розрізі війни з рф.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Міністри обговорили енергетичну безпеку та протидію агресії росії в енергетичному секторі, в тому числі - черговий етап газового шантажування Європи російською федерацією. Герман Галущенко підкреслив, що скорочення транзиту російського газу в Європу має виключно політичні причини. Це стосується в тому числі заяв «Газпрому» про нібито скорочення транзиту газу до ЄС через затримки з поверненням російській стороні турбіни Siemens, яка використовувалась у «Північному потоці-1» і наразі знаходиться на технічному обслуговуванні в Канаді", - йдеться у повідомленні.

При цьому Галущенко підкреслив, що зазначена турбіна – тільки одна з семи, які забезпечують роботу відповідної компресорної станції газопроводу, відповідно, є технічні можливості виконувати навантаження і без неї. Водночас, повернення турбіни без нагальної необхідності «може стати небезпечним прецедентом» у контексті санкційної політики та збереження тиску на державу-агресора.

Читайте також: Галущенко обговорив з британським міністром виклики майбутнього опалювального сезону для України

Галущенко також зазначив, що українська газотранспортна система має достатні потужності для забезпечення стабільного газопостачання країнам Європи. При цьому «Газпром» відмовляється використовувати цю можливість, і наразі використовує лише 38% заброньованої потужності української ГТС.

Як повідомлялося, раніше міністр енергетики України Герман Галущенко та Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк обговорили деолігархізацію енергосектору, корпоративне управління та підготовку до осінньо-зимового періоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-