Галущенко обговорив з британським міністром виклики майбутнього опалювального сезону для України

Галущенко обговорив з британським міністром виклики майбутнього опалювального сезону для України

Укрінформ
Міністр енергетики Герман Галущенко і міністр підприємництва, енергетики та промислової стратегії Великої Британії Квазі Квартенг обговорили важливість продовження санкційної політики проти російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба українського міністерства у Фейсбуці.

В ході перемовин йшлося про поточний стан енергетичної галузі, втрати енергосектору внаслідок воєнної агресії росії, а також виклики майбутнього опалювального сезону.

Сторони наголосили на необхідності продовження санкційної політики щодо російської федерації, і в цьому контексті обговорили важливість рішень, прийнятих на саміті G7.

Читайте також: На відновлення Чернігівської ТЕЦ потрібно понад 800 мільйонів

«Вдячний британським колегам і партнерам за постійну всебічну допомогу Україні, яка щоразу зміцнює нашу впевненість у перемозі на енергетичному фронті», - резюмував Галущенко.

Як повідомлялося, Україна та ЄС відновлюють міждержавну торгівлю електроенергією. 27 червня оператори системи передачі (ОСП) континентальної Європи ENTSO-E визнали, що Укренерго разом з операторами Румунії, Словаччини та Угорщини виконали всі необхідні для цього технічні передумови.

Експорт електроенергії з України відновиться в напрямку Румунії з 30 червня 2022 року в обсязі 100 МВт. Надалі доступні обсяги в напрямку країн ЄС будуть поступово збільшуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-