На відновлення Чернігівської ТЕЦ потрібно понад 800 мільйонів

На відновлення Чернігівської ТЕЦ потрібно понад 800 мільйонів

Фото
Укрінформ
На відновлення Чернігівської ТЕЦ, за оцінками експертів, потрібно близько 803 млн гривень.

Про це повідомляє Чернігівська міська рада, передає Укрінформ.

"На відновлення Чернігівської ТЕЦ треба 803 мільйони гривень. На сьогодні вирішується питання по Кабміну виділення перших 100 млн грн для того, щоб ми пройшли опалювальний період. У п'ятницю, доповіли, що Кабінет Міністрів проголосував за виділення цих грошей на відновлення трансформатора для того, щоби можна було працювати і над виробництвом електроенергії і теплової енергії", - прокоментував ситуацію заступник Чернігівського міського голови Віктор Геращенко.

За словами Геращенка, тривають роботи з перевірки внутрішньобудинкових мереж у всіх 598 багатоповерхівках, які обслуговує Чернігівська ТЕЦ. Внаслідок вимушеної зупинки підприємства тепло перестало надходити у домівки ще у березні, що могло стати причиною розмерзання систем і ці несправності, у випадку їх виявлення, треба усунути. Зараз цим займаються ЖЕКи та тепловики.

Через брак вугілля на ТЕЦ і неможливості його постачання, теплогенеруюче підприємство цього сезону працюватиме, використовуючи природній газ.

"На жаль, сезон прийдеться проходити на природному газу. По-перше, це через відсутність самого вугілля взагалі, складність в тому, що поставити його неможливо через воєнні дії, а по-друге — на ТЕЦ пошкоджено подачу вугілля, на яку потрібно близько 140 млн для того, щоби її відновити", — пояснив Віктор Геращенко.

Читайте також: На Чернігівщині внаслідок обстрілу зруйноване сховище зі зерном і пошкоджена сільгосптехніка

Як повідомлялося, російські військові обстрілювали Чернігівську ТЕЦ з перших днів широкомасштабного вторгнення на територію України, починаючи з 28 лютого російські загарбники зробили усе можливе, аби залишити в найкоротші терміни місто без електроенергії та тепла. Не один раз ворожі снаряди попадали в Чернігівську ТЕЦ.

Фото: chernigiv-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-