Зеленський і Трюдо обговорили посилення санкцій проти Росії та ситуацію на кордоні

Зеленський і Трюдо обговорили посилення санкцій проти Росії та ситуацію на кордоні

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час телефонної розмови погодилися з необхідністю напрацювання механізмів санкційного тиску на Росію у разі ескалації проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зеленський провів телефонну розмову з Трюдо у 30-ту річницю визнання Канадою незалежності України.

Глава Української держави відзначив, що наш народ постійно відчував і відчуває щиру підтримку з боку дружньої Канади.

«Це особливо важливо й помітно протягом останніх восьми років, коли Канада рішуче виступає проти агресії з боку РФ», – повідомив Зеленський.

Глава української держави подякував Трюдо за послідовну й тверду підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

«Всі ці 30 років Канада була й залишається для нас одним з провідних партнерів і союзників», – заявив Президент, окремо відзначивши роль канадців українського походження у становленні дружніх відносин між двома державами.

Зеленський докладно поінформував Прем’єр-міністра Канади про ситуацію на кордонах України та відзначив важливість того, що саме в цей час із візитом у Києві перебуває начальник Штабу оборони Збройних сил Канади.

«Лідери були одностайні в оцінках безпекових загроз в Україні та навколо неї, зокрема пов’язаних із ризиком дестабілізації суспільно-політичної ситуації. Було наголошено на важливості скоординованої реакції на підтримку України з боку міжнародної демократичної спільноти. У цьому зв’язку сторони погодилися з необхідністю напрацювання механізмів посилення економічного, політичного та санкційного тиску на Росію у разі ескалації агресії проти нашої держави», - йдеться в повідомленні.

Президент і Прем’єр-міністр також обговорили шляхи подальшого залучення Канади до діяльності "Кримської платформи".

Співрозмовники обмінялися думками щодо перспектив лібералізації візового режиму для громадян України, необхідності розширення Угоди про вільну торгівлю та важливості подальшої тісної координації в питанні притягнення до відповідальності винних у збитті літака рейсу PS752.

Зеленський окремо висловив подяку Трюдо за нещодавню заяву у зв’язку з роковинами Голодомору.

Як повідомляв Укрінформ, 1 листопада у межах участі в Конференції ООН з питань зміни клімату COP26 у Глазго Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо обговорили загрозу, яку становить проєкт «Північний потік – 2» для енергетичної безпеки Європи.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-