Зеленський обговорив з Трюдо загрози Nord Stream 2 для енергетичної безпеки Європи

Зеленський обговорив з Трюдо загрози Nord Stream 2 для енергетичної безпеки Європи

Укрінформ
У межах участі в Конференції ООН з питань зміни клімату COP26 у Глазго Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо обговорили загрозу, яку становить проєкт «Північний потік – 2» для енергетичної безпеки Європи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Глави держави.

Глава Української держави привітав Трюдо з перемогою очолюваної ним партії на позачергових парламентських виборах у Канаді.

Президент відзначив незмінну підтримку Канадою суверенітету й територіальної цілісності України та проінформував про поточну безпекову ситуацію на сході України та перебіг переговорів для досягнення миру.

Зеленський подякував Трюдо за підтримку європейських та євроатлантичних прагнень України й висловив сподівання на лідерську роль Канади в підтримці набуття Україною членства в НАТО.

Читайте також: Зеленський подякував прем’єру Греції за участь у Кримській платформі

Сторони обговорили загрозу, яку становить проєкт «Північний потік – 2» для енергетичної безпеки Європи, енергетичну кризу та заходи для боротьби з нею.

Президент проінформував співрозмовника про перебіг реформ в Україні, зокрема про розвиток інфраструктури, земельну реформу та діджиталізацію. Крім того, він розповів про стратегію нашої країни у напрямку «зеленої» трансформації.

Глава держави висловив сподівання на посилення економічної співпраці двох країн та розширення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою, дія якої вже дає позитивні результати.

Читайте також: Nord Stream 2 не хоче виконувати газову директиву ЄС - у Німеччині подали нову скаргу до суду

Також ішлося про спрощення поїздок до Канади для громадян України.

Під час зустрічі Президент запросив прем’єр-міністра Канади відвідати Україну.

Як повідомляв Укрінформ, 1 листопада Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з низкою лідерів іноземних держав та керівниками європейських політичних і фінансових інституцій на полях Конференції ООН з питань зміни клімату COP26 у Глазго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-