В Офісі Президента розповіли про План трансформації України

В Офісі Президента розповіли про План трансформації України

Укрінформ
План трансформації України має чотири напрямки — безпека (військова, геобезпека тощо), енергетична безпека, інклюзивна економіка і верховенство права.

Про це на брифінгу повідомив радник керівника Офісу Президента, президент Київської школи економіки (КШЕ) Тимофій Милованов, передає кореспондент Укрінформу.

“План трансформації України має чотири напрямки. Це безпека (наприклад, військова безпека, геобезпека), також це — енергетична безпека, тобто, це різні безпеки, ще - інклюзивна економіка, і верховенства права”, - сказав Милованов.

Говорячи про безпековий напрямок, радник керівника ОП зазначив, що одна з чотирьох тем у безпековому аспекті — це те, що Україна є південно-східним флангом для НАТО.

Читайте також: «Слугам» представлять План трансформації України на 2021-2023 роки

Розповідаючи про інклюзивну економіку, він уточив, що цей напрямок розкривається на 3 кластери — це агро, діджитал і логістичний хаб, тобто, інфраструктуру.

“Діджитал включає не тільки цифровізацію, а і всі високотехнологічні галузі. Щодо агро — то про агро ми думаємо більш широко, це — продовольча безпека для Європи, для регіону у цілому”, - поінформував Милованов.

Він повідомив, що загальний обсяг інвестицій, яких потребують ці напрямки — це 277 мільярдів доларів, про які говорив Зеленський у США.

“Ці 277 млрд доларів, вони будуть реалізовані. Питання у тому, що якщо нічого не робити, тобто, - якщо не робити амбітну програму, то воно якось само по собі і буде за 15-20 років, може, за 30 років, реалізовано. Але якщо ці інвестиції зробити швидше, якщо регуляторне середовище змінити швидше, то це можна зробити за 5-10 років”, - зазначив радник керівника ОП.

Читайте також: Корнієнко не виключає, що «Слуги» обговорять відкликання Разумкова у суботу

Відповідаючи на питання, щодо того, чиї це будуть гроші, на які цей план буде реалізовуватися, Милованов уточнив, що частково це будуть наші внутрішні гроші, частково - кредитні гроші міжнародних партнерів, частково йтиметься про приватні компанії.

За словами Милованова, відносно цього Плану трансформації буде існувати зв'язка між певними проєктами і законопроєктами.

“Проєкти — це реальні речі, які робляться. Такі, як побудова доріг чи концесія порту, розвиток лікарень, наприклад. І (з іншого боку це — ред.) - законодавчі ініціативи, і постанови Кабінету міністрів, і інші підзаконні нормативні акти, які надають можливість ці проєкти робити. Також це (мають бути — ред.) структурні реформи”, - поінформував радник керівника Офісу Президента.

Читайте також: «Слуги народу» завтра обговорять кадрові зміни в уряді – Арахамія

Він додав, що наразі у рамках цього плану передбачаються 88 проєктів, “і по кожному є структура фінансування, і по кожному проєкту розписані можливості, але все оновлюється”.

Зокрема, він сказав, що є два етапи роботи над цим планом.

“Спочатку до того плану, що є, (різними особами — ред.) додаються нові ідеї, щоб подивитися, може, щось не так подумали, може, є краща ідея. Потім йде друга частина — коли ви починаєте фокусуватися (на плані — ред.), все зайве викидати. Сьогодні, в тому числі, частково відбувається ця стратегічна робота. І завтра (робота над планом — ред.) буде робитися по такій методології у групах”, - уточнив він.

Милованов сказав, що загалом щодо роботи над цим Планом трансформації України є 8 груп, і ці групи поділені по пріоритетах і по напрямках.

Читайте також: Арахамія пропонує змінити регламент Ради

“У цих групах є не тільки депутати, а і представники Кабінету міністрів, а також — керівники профільних комітетів, відповідні міністри, є там і представники Офісу Президента, і вони разом будуть робити першу частину робити — накидувати нові ідеї, тобто додаткові, думати, що ще можна додати. Потім буде йти друга частина — (вони усі будуть — ред.) фокусуватися (на напрацьованому — ред.) і чистити це, і робити цей план більш чітким і реалістичним”, - поінформував радник керівника ОП.

Милованов зазначив, говорячи про цей план, що “це така жива істота”.

“І те, що я говорю про живу істоту (щодо цього плану — це означає — ред.) — те, що він (перебуває — ред.) у процесі розробки”, - уточнив Милованов.

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня 2021 року Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Сполучених Штатів Америки презентував План трансформації України, що передбачає понад 80 проєктів загальною вартістю 277 млрд доларів.

Парламентська фракція партії "Слуга народу" проводить виїзне засідання фракції у Трускавці 1-2 жовтня. Захід проходить у готелі Rixos-Prykarpattya.

Читайте також: Арахамія каже, що закон про олігархів «застряг» в юридичному управлінні ВР

Зокрема, у засіданні фракції планують взяти участь Президент України Володимир Зеленський та представники Офісу Президента, члени Кабінету Міністрів України, голова Служби безпеки України Іван Баканов, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник та інші.

Читайте також: Жодної колізії поправок у законі про олігархів немає – Веніславський

На території готелю працює медіацентр, де проводяться брифінги керівництва, представників партії, фракції, а також запрошених гостей.

Фото: Ангеліна Страшкулич, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-