Арахамія пропонує змінити регламент Ради

Арахамія пропонує змінити регламент Ради

Укрінформ
Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія пропонує напрацювати зміни до регламенту Верховної Ради, щоб, зокрема, оптимізувати процес розгляду поправок.

Про це він сказав журналістам біля готелю Rixos-Prykarpattya, де відбувається велике виїзне засідання фракції «СН», передає кореспондент Укрінформу.

«Я вже запросив усіх голів фракцій. Давайте створимо робочу групу, напрацюємо новий регламент. Наприклад, нікому не подобається, що, знаючи, що буде зараз тисяча правок, які не треба підтримувати, треба все одно сидіти в залі і натискати «жовту». Ти знаєш, що ти тисячу разів маєш натискати «жовту» і два дні робити одне й те саме. Весь зал сидить, а одна людина говорить. Як це зроблено у Європі, в багатьох країнах? Є день дебатів, і ти кажеш, сьогодні будемо про законопроєкт такий-то... Люди дебатують, кожен може свою думку донести, захистити... Тобто всі атрибути політика зберігаються. А наступний день - голосування, і там ніхто нічого не обговорює, а просто називають правку і натискають. Це ж оптимізація процесу. Я вважаю, що треба наполягати саме на такому регламенті», - пояснив Арахамія.

Він зауважив, що рік тому вже пропонував відповідні зміни до регламенту, однак тоді інші фракції не пристали на пропозицію.

«Хоча це була нормальна оптимізація роботи парламенту і зараз ніхто не порушував би ніякий регламент. А просто всі сказали, що будуть жити за старим правилом, бо його фактично необов'язково виконувати. Усі фракції про це сказали... Пожили за старим регламентом, усі ж розуміють, що старий регламент дуже недосконалий, треба змінювати регламент», - переконаний Арахамія.

Він додав, що Голова ВР Дмитро Разумков не хоче змінювати регламент і назвав спікера «ретроградом».

Читайте також: «Слуги» ще не вирішили, чи збиратимуть у Трускавці підписи за відкликання Разумкова

Як повідомляв Укрінформ, парламентська фракція партії «Слуга народу» 1 жовтня розпочала дводенне виїзне засідання у Трускавці. Захід проходить у готелі Rixos-Prykarpattya.

У засіданні планують взяти участь Президент Володимир Зеленський та представники Офісу Президента, члени Кабінету Міністрів, голова Служби безпеки України Іван Баканов, генеральний прокурор Ірина Венедіктова, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник та інші.

На території готелю працюватиме медіацентр, де проводитимуться брифінги керівництва, представників партії, фракції, а також запрошених гостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-