Арахамія каже, що закон про олігархів «застряг» в юридичному управлінні ВР

Арахамія каже, що закон про олігархів «застряг» в юридичному управлінні ВР

Укрінформ
У Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки затвердили закон про деолігархізацію у редакції, ухваленій парламентом у другому читанні, та направили його до Головного юридичного управління ВР.

Про це голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів журналістам біля готелю Rixos-Prykarpattya, в якому проходить виїзне засідання політсили, передає кореспондент Укрінформу.

«Комітет уже підписав (закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№5599) – ред.) і вже відправив у юридичне управління. Воно зависло. Я вже декілька разів казав, що юридичне управління працює не на «Слугу народу», а взагалі я не знаю, на кого. Я точно бачу, що закон про олігархів вони не хочуть випускати. Зараз воно в стані аналізу, а потім воно має вийти в тому варіанті, який підписав комітет», – сказав парламентарій.

За словами Арахамії, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков не планує підписувати закон у редакції, затвердженій комітетом.

«Він (Разумков – ред.) чекає, що юридичне управління щось там суттєво виправить», – додав керівник фракції «СН».

Читайте також: Жодної колізії поправок у законі про олігархів немає – Веніславський

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№5599). Депутати розглядали законопроєкт у другому читанні постатейно, застосувавши до нього відповідну процедуру, згідно зі статтею 119 Регламенту Верховної Ради. Під час голосування одночасно було враховано правки №396, №398, №406, які суперечать одна одній. Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту переголосувати закон через колізію правок.

У парламенті зареєстровано 12 проєктів постанов про скасування рішення Верховної Ради від 23 вересня про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту закону «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№5599).

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що підпише закон про деолігархізацію і направить його на підпис Президенту Володимиру Зеленському у проголосованій парламентом редакції одразу після відхилення проєктів постанов про його скасування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-