Разумков підпише закон про олігархів і направить його на підпис Президенту

Разумков підпише закон про олігархів і направить його на підпис Президенту

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що підпише закон про олігархів і направить його на підпис Президенту Володимиру Зеленському.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Разумков заявив на брифінгу.

"Законопроєкт "Про олігархів" (“Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” - ред.), він проголосований з порушенням регламенту, з порушенням закону, але тим не менше там враховані важливі правки, щодо НАЗК. Я підтримую ці правки. Я сказав, що докладу максимум зусиль, для того щоб якомога швидше цей законопроєкт був підписаний у Верховній Раді і направлений Президенту", - сказав Разумков.

Читайте також: Разумков переконаний, що до його роботи у якості спікера Ради претензій не буде

Він зазначив, що підпише "той закон, який був проголосований в стінах Верховної Ради, і за який віддали голоси 279 народних депутатів", і направить Президенту "для того, щоб потім ніхто не казав, що хтось грає на руку олігархам".

"А потім подивимося, хто дійсно займає позицію і хоче, щоб цей закон запрацював. Або зараз будуть шукати механізми, щоб його заблокувати або на рівні ВР або на рівні Офісу Президента", - сказав Разумков.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня Верховна Рада ухвалила закон “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” (№5599). Депутати розглядали законопроєкт у другому читанні постатейно, застосувавши до нього відповідну процедуру, згідно зі статтею 119 Регламенту Верховної Ради. Під час голосування одночасно було враховано правки №396, №398, №406, які суперечать одна одній. Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту переголосувати закон через колізію правок.

Читайте також: Разумков показав документ про збір підписів за його відкликання

У парламенті зареєстровано 12 проєктів постанов про скасування рішення Верховної Ради від 23 вересня про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту закону "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (№5599).

Народні депутати від парламентської фракції “Європейська Солідарність” 28 вересня подали заяви до Національного антикорупційного бюро, Офісу Генерального прокурора та Державного бюро розслідувань через можливе вчинення кримінальних правопорушень під час голосування за закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (№5599).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-