Разумков переконаний, що до його роботи у якості спікера Ради претензій не буде

Разумков переконаний, що до його роботи у якості спікера Ради претензій не буде

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає, що претензій щодо якості його роботи на посаді глави парламенту навряд чи може бути, а політичні – скоріше за все.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Голову Верховної Ради відкликають, якщо він незадовільно виконує свої функції. Я сподіваюся, що ці два роки я свою роботу виконував достатнього непогано. Я дуже хочу в це вірити. Це для мене принципово. Я йшов за законом, я дотримувався регламенту, я намагався створити баланс у стінах Верховної Ради. Дуже часто з таких непростих ситуацій виходили завдяки тому, що ми збиралися з керівництвом фракції та знаходили точки дотику, ми обходилися без «мордобою»", - сказав Разумков та припустив, що політичні претензії можуть бути.

Він зазначив, що готовий прийти на зустріч із фракцією "СН", якщо його запросять. «Поговоримо про мої помилки, про те, чим не задоволена фракція», - сказав він.

Читайте також: «Євросолідарність» не голосуватиме за відставку Разумкова

Разумков зазначив, що після того, як отримав лист із пропозицією від голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії щодо видачі підписних листів для збору підписів народних депутатів під пропозицією про відкликання голови ВР, він спілкувався із Арахамією.

«Абсолютно нормально. Яка емоційна (розмова - ред)? Людина написала, листи видам», - сказав Разумков, відповідаючи на запитання про те, чи не була емоційною ця зустріч із головою фракції “Слуга народу”.

Читайте також: «Голос» також не підтримає відставку Разумкова

Як повідомляв Укрінформ, Голова ВР Дмитро Разумков 30 вересня отримав лист із пропозицією від голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії щодо видачі підписних листів для збору підписів народних депутатів під пропозицією про відкликання Голови Верховної Ради. Разумков розписав відповідний документ на Апарат Верховної Ради.

Раніше речниця фракції "СН" Юлія Палійчук поінформувала, що на засіданнях фракції тема відкликання керівництва парламенту з посад не порушувалася. Вона також зазначила, що голова фракції "СН" Давид Арахамія скористався правом народного депутата, передбаченим Регламентом ВР, направивши лист на ім’я Голови ВР з проханням дати доручення апарату парламенту виготовити відповідні підписні листи про збір підписів для відкликання Разумкова з посади спікера.

Читайте також: Разумков: У мене є команда людей, готових працювати на користь держави

Прессекретар Голови ВР Ольга Туній згодом уточнила, що лист для видачі підписних листів для збору підписів щодо відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради направлено саме від парламентської фракції "Слуга народу", а не від імені народного депутата, голови фракції "СН" Давида Арахамії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-