«Голос» також не підтримає відставку Разумкова

«Голос» також не підтримає відставку Разумкова

Укрінформ
Парламентська фракція політичної партії "Голос" не підтримує відставку Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова і не голосуватиме за зняття його з посади.

Про це повідомив голова фракції "Голос" Ярослав Железняк у коментарі Укрінформу.

"Фракція "Голос" однозначно не буде голосувати за відставку Разумкова. "Голос" підтримав його призначення два роки тому. І я вважаю, що голова парламенту професійно виконує свої обов’язки та підтримує рівні правила для всіх фракцій, незалежно від того, це коаліція чи опозиція", - сказав він.

За словами Железняка, за головуванням Разумкова у Раді "чітко дотримується регламент".

Читайте також: Разумков розповів, що робитиме у разі відкликання з посади спікера

Окрім того, він назвав заслугою спікера впровадження сенсорної кнопки у сесійній залі для уникнення неперсонального голосування.

"Тому я не бачу об’єктивних причин для відставки Разумкова, фракція "Голос" не буде її підтримувати", - підсумував Железняк.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у фракції партії "Європейська солідарність" у ВР заявили, що не підтримуватимуть відставку Разумкова з посади Голови парламенту.

Фракція "Голос" налічує 20 депутатів, фракція "Європейської солідарності" - 27.

Як повідомлялося, 30 вересня Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що керівник фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія ініціював збір підписів за відкликання його з посади спікера. За словами Разумкова, народні депутати вже 30 вересня отримають підписні листи про відкликання його з посади. За Регламентом ВР, достатньо зібрати 150 підписів для внесення відповідного питання до порядку денного пленарного засідання.

Читайте також: Разумков: У мене є команда людей, готових працювати на користь держави

Як повідомила речниця фракції "Слуги народу" Юлія Палійчук, питання щодо відкликання з посади керівництва парламенту на засіданнях фракції не порушувалося.

Склад Верховної Ради 9-го скликання налічує 422 депутати, обраних на позачергових виборах 2019 року.

Дмитро Разумков призначений на посаду Голови ВР у серпні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-