Структури з протидії дезінформації створять у різних органах влади — Ольшанський

Структури з протидії дезінформації створять у різних органах влади — Ольшанський

Укрінформ
У державних органах будуть організовані структури з протидії дезінформації, а створений рішенням Ради національної безпеки і оборони Україн Центр протидії дезінформації розглядатиме лише питання у розрізі національної безпеки.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заступник голови виконавчого комітету Національної ради реформ Олександр Ольшанський сказав на представленні керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком очільниці Центру протидії дезінформації Поліни Лисенко.

«В різних органах влади, які дотичні до інформаційної безпеки, будуть створені структури, які працюватимуть з цим питанням. Одна з цих структур - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (ЦСКІБ) при Міністерстві культури та інформаційної політики. Тобто, ще буде кілька органів створено, які будуть на місці в тій чи іншій державній установі, міністерстві, використовуючи ресурси цієї державної установи, бо РНБО не має таких ресурсів, які має МКІП, наприклад. РНБО не має таких ресурсів, які має, наприклад, СБУ», - сказав Ольшанський.

Читайте також: Центр протидії дезінформації розпочав роботу

За його словами, при цьому Центр протидії дезінформації опікуватиметься питаннями, пов'язаними із національною безпекою, а не тим, що стосується ситуацій, коли «хтось комусь щось неприємне сказав чи про когось щось написав, якщо це не створює загрозу на рівні нацбезпеки».

Заступник голови виконавчого комітету Національної ради реформ також додав, що чимала кількість держустанов використовує технічні дані для моніторингу, обробки інформації.

«Тому ми зберемо те, що є. Немає сенсу купувати щось нове, якщо воно вже куплене та використовується», - додав він.

Ольшанський, відповідаючи на запитання про те, з якою базою працюватиме Центр, зазначив, що нині є 8-13 моніторингових системи, придбаних за державні кошти. Вони працюють та надають інформацію, тепер лише треба, щоб ця інформація акумулювалася у Центрі. Поки закуповувати щось дороге та нове не планується.

Читайте також: Центр протидії дезінформації не матиме «каральних функцій» - Ольшанський

Він також додав, що з часом планується набирати у штат аналітиків, бо це складна та відповідальна робота.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 2 квітня призначив Поліну Лисенко керівником Центру протидії дезінформації.

Читайте також: Центр протидії дезінформації не займатиметься пропагандою - керівниця

Центр протидії дезінформації створений рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня, яке було введене в дію указом Президента від 19 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-