МЗС найближчим часом ухвалить Стратегію публічної дипломатії

МЗС найближчим часом ухвалить Стратегію публічної дипломатії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ найближчим часом ухвалить Стратегію публічної дипломатії, яка покликана стати інструментом консолідації “м’якої сили” для поліпшення репутації України за кордоном та зміцнення позицій держави у світі.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час обговорення результатів України у цьогорічному глобальному індексі “м’якої сили” Global Soft Power Index, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

“Міністерство закордонних справ України вважає зміцнення “м’якої сили” України за кордоном однією з фундаментальних функцій української дипломатії. Жодна країна не може бути успішною та привабливою без потужної “м’якої сили”, яку вона здатна проєктувати в пріоритетних країнах”, - сказав Кулеба.

Читайте також: Росія розгорнула машину з протидії Кримській платформі - Кулеба

Він відзначив цьогорічне зростання індексу "м’якої сили" України та зауважив, що зусилля мають бути системними, а для цього потрібна синергія всіх інститутів влади, суспільства, експертів, бізнесу.

“М’яка сила” не генерується в одному окремому місці. Це як річка, яка набуває сили від всіх притоків та джерел, які її наповнюють. Ми тісно співпрацюємо з міністерствами культури, економіки, Державною агенцією з питань туризму та іншими органами влади, аби забезпечити синергію зусиль”, - зазначив глава МЗС.

Читайте також: Куди скаржитися українцям, у яких забиратимуть землю в окупованому Криму

Як поінформували у відомстві, згідно з дослідженням сприйняття брендів країн Global Soft Power Index, яке щороку проводить одна з найбільших у світі консалтингових агенцій Brand Finance, у рейтингу 2021 року Україна посіла 61-ше місце зі 100, покращивши показники у низці категорій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-