Росія розгорнула машину з протидії Кримській платформі - Кулеба

Росія розгорнула машину з протидії Кримській платформі - Кулеба

Укрінформ
Росія розгорнула машину з протидії Кримській платформі, що виконує завдання з її дискредитації та запобігання участі в інавгураційному саміті представників інших країн.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми «Право на владу».

«Зараз іде активна підготовка до інавгураційного саміту, і спостерігаються дві тенденції: з одного боку, з кожним новим днем з’являються нові голоси на підтримку Кримської платформи у світі – буквально сьогодні вийшла безпрецедентна заява міністрів закордонних справ країн групи семи, до якої також доєднався Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики, де чітко написано, що вони підтримують Кримську платформу... А з іншого боку наростають емоції - іноді навіть істеричні, - в Москві, де розгорнута вже машина з протидії Кримській платформі», - сказав Кулеба.

Читайте також: Кримська платформа дозволить розробити механізм реагування й на інші агресії – Зеленський

За його словами, перед нею стоїть дві задачі: перша – це дискредитувати самі ідею Кримської платформи, говорити, що це декларації, що з цього нічого не вийде, а друга – запобігти участі представників інших країн в інавгураційному саміті Кримської платформи.

«Над цим Росія вже працює», - констатував очільник МЗС.

Читайте також: Сім років окупації Криму: країни G7 виступили із заявою

Нагадаємо: Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді наростальним безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-