Сім років окупації Криму: країни G7 виступили із заявою

Сім років окупації Криму: країни G7 виступили із заявою

Оновлено
Укрінформ
Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» заявили про рішучу підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України з нагоди сьомої річниці спроби анексії Криму Росією.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві, яка опублікована на сайті британського уряду.

«Сьогодні, через сім років після спроби незаконної анексії Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, ми підтверджуємо свою непохитну підтримку та відданість незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», - йдеться у заяві.

Міністри закордонних справ Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства, Сполучених Штатів Америки та Верховний представник Європейського Союзу також додали, що вони єдині у своєму засудженні подальших дій Росії щодо підриву суверенітету України, її територіальної цілісності та незалежності.

Читайте також: Росії не вдасться спростувати, що Крим це Україна – Британія в ООН

«Ми засуджуємо порушення Росією прав людини на півострові, особливо кримських татар. Ми закликаємо Росію поважати свої міжнародні зобов'язання, дозволити доступ міжнародних спостерігачів та негайно звільнити всіх, кого несправедливо затримали. Ми вітаємо ініціативу України щодо створення Міжнародної кримської платформи для консолідації зусиль міжнародної спільноти щодо Криму», - йдеться у заяві.

Читайте також: США ніколи не визнають незаконної окупації Криму Росією - посольство

Зазначається, що глави МЗС країн «Великої сімки» також рішуче виступають проти продовження Росією дестабілізації України, особливо проти російських дій у певних районах Донецької та Луганської областей, нехтуючи зобов'язаннями, взятими на себе в рамках Мінських угод.

«Повна імплементація Мінських угод - це шлях до досягнення миру. Росія є стороною конфлікту на сході України, а не посередником» - йдеться у заяві.

Читайте також: Саме Німеччина повинна відіграти вирішальну роль, аби покласти край окупації Криму – Мельник

Як повідомлялося, одностороннє незаконне включення Автономної Республіки Крим та міста Севастополя до складу Російської Федерації на правах суб'єктів федерації — «Республіки Крим» та «міста федерального значення Севастополь» було проголошено Російською Федерацією 18 березня 2014 року на підставі результатів так званого референдуму про статус Криму 16 березня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-