США ніколи не визнають незаконної окупації Криму Росією - посольство

США ніколи не визнають незаконної окупації Криму Росією - посольство

Укрінформ
Сполучені Штати Америки не визнають і ніколи не визнаватимуть незаконної окупації Криму Російською Федерацією.

Про це йдеться у заяві Посольства США в Україні у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

"Через сім років після бутафорного референдуму, захоплення Криму Росією і досі є незаконним. США не визнають і ніколи не визнаватимуть незаконної окупації Криму Росією", - підкреслили в Посольстві.

16 березня 2014 року в тимчасово окупованому Росією Криму і місті Севастополь всупереч українського законодавства та законодавства Автономної Республіки Крим відбувся так званий "референдум" щодо статусу Криму. Згідно з офіційними даними держави-агресора, 96,77% мешканців Криму нібито підтримало приєднання півострова до Росії, у Севастополі за приєднання до Росії "проголосувало" 95,6% містян.

Читайте також: Росія не має у Криму жодного статусу, окрім як держави-окупанта – МЗС

"Референдум", організований проросійською владою Криму за силового тиску російських військових та воєнізованих «ополченців», а також за підтримки пропагандистських російських ЗМІ, став черговим етапом кремлівського плану з захоплення території України. Бойкотувати "референдум" закликав лідер кримських татар Рефат Чубаров, підкреслюючи, що саме рішення про його проведення було ухвалене неправовим шляхом. Результати неконституційного референдуму були грубо сфальсифіковані, а вже через два дні, 18 березня 2014 року, в Кремлі відбулось підписання так званого Договору про прийняття Республіки Крим до складу Російської Федерації. Більшість країн-членів ООН та інші міжнародні організації визнали інсценований окупантами фальсифікований кримський референдум нелегітимним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-