Зеленський прибув до Ради для складання присяги

Зеленський прибув до Ради для складання присяги

Онлайн
Укрінформ
Новообраний Президент України Володимир Зеленський прибув до Верховної Ради, щоб взяти участь в урочистому засіданні для складання присяги на вірність українському народові.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як передбачає Регламент парламенту, урочисте засідання Верховної Ради з приводу складення новообраним Президентом України присяги відкриває Голова Верховної Ради, а в разі його відсутності - перший заступник чи заступник.

Після виконання Державного Гімну голова Центральної виборчої комісії має оголосити результати виборів Президента України, після чого до трибуни має вийти голова Конституційного суду України для приведення новообраного Президента до присяги.

Фото: facebook.com/zelenskiy95
Фото: facebook.com/zelenskiy95

За процедурою, новообраний Президент, поклавши руку на Конституцію України, проголошує присягу українському народові, підписує її текст і передає голові КСУ.

Читайте також: ЄС на інавгурації Зеленського представлятиме Шефчович

За Регламентом, голова ЦВК вручає новообраному Президентові України посвідчення Президента України, а голова КСУ- офіційні символи влади Президента України.

Зеленський прибув до Ради для складання присяги / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

Процедурою передбачено звернення Президента до українського народу з трибуни Верховної Ради.

У день цього урочистого засідання Верховна Рада не розглядає інших питань.

Зеленський був обраний Президентом України на чергових виборах 21 квітня 2019 року, за нього проголосували 73,22% виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-