США працюватимуть над тим, аби став можливим вступ України до НАТО - Волкер

США працюватимуть над тим, аби став можливим вступ України до НАТО - Волкер

Укрінформ
Сполучені Штати Америки залишаться відданими ідеї, озвученій на саміті НАТО в Бухаресті в 2008 році щодо майбутнього членства України в Альянсі, та мають намір продовжити взаємодію, щоб Україна досягла всіх необхідних стандартів для цього.

Про це заявив у четвер під час телефонної прес-конференції спецпредставник США з питань України Курт Волкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Позиція Сполучених Штатів залишається такою, що ми підтримуємо майбутнє членство України в НАТО, як було заявлено на саміті НАТО в Бухаресті в 2008 році. Ми повністю підтримуємо це", - сказав американський дипломат.

Він підкреслив, що Сполучені Штати дуже тісно працюють разом з Україною над реформуванням її оборонних можливостей і оборонних установ. Однак, за його словами, цей процес уповільнився після 2014 року, коли РФ розпочала збройну агресію проти України.

Читайте також: США і далі тиснутимуть на Росію, аби вона виконала "Мінськ" - Волкер

Волкер пояснив, що членство в НАТО потребує не тільки проведення військових реформ, але також стійкого демократичного середовища, економіки та гарних відносин з сусідами. Крім того, необхідно мати оперативні можливості, сумісні з Альянсом, цивільний контроль над військовою сферою та відповідати іншим стандартам. До того ж, за його словами, поки що в самому Альянсі немає консенсусу, "але двері для членства України в майбутньому відкриті".

У цьому зв'язку Волкер підкреслив: "Ми залишаємося відданими спільній роботі з Україною в подальшому, щоб допомогти їй досягти цих стандартів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-