Євродепутат закликає відкрити аеропорт Маріуполя для цивільних літаків

Євродепутат закликає відкрити аеропорт Маріуполя для цивільних літаків

Укрінформ
Інтереси економічного розвитку та відновлення регіону потребують поновлення роботи аеропорту Маріуполя, який був закритий для цивільних літаків з міркувань безпеки та у зв’язку з розташуванням поблизу лінії зіткнення на сході України.

Про це у четвер, 11 жовтня, заявив євродепутат Яромір Стетіна під час обговорення ситуації в Україні в рамках Комітету Європарламенту з питань безпеки й оборони.

"Путін навряд чи наважиться зараз збивати цивільні літаки. Тому можна вважати, що ситуація з безпеки є сприятливою для того, щоб знову відкрити рух цивільних літаків в аеропорті Маріуполя. Якщо зважати на економічні інтереси у розвитку регіону, таке поновлення роботи було б більш ніж доречним", - сказав Стеніна.

У ході слухань євродепутати відмітили високу увагу Європейського парламенту до подій в Україні та готовність Європейського Союзу надати Україні допомогу у відновленні регіонів, які потерпіли від конфлікту.

Читайте також: Позапланові перевірки українських літаків виявили 13 критичних недоліків

Нагадаємо, у червні 2014 року Державіаслужба відкликала сертифікати експлуатантів у аеропортів Донецька, Луганська і Маріуполя у зв'язку з неможливістю забезпечити безпеку авіаперевезень і втратою повного контролю над усіма льотними процесами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-