Позапланові перевірки українських літаків виявили 13 критичних недоліків

Позапланові перевірки українських літаків виявили 13 критичних недоліків

Укрінформ
Державіаслужба провела у травні-липні 28 позапланових перевірок літаків українських авіакомпаній і виявила 13 критичних недоліків.

На сьогодні ці недоліки вже усунено, повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"Так, у період з 24.05.2018 по 13.07.2018 Державна авіаційна служба України провела 28 позапланових перевірок повітряних суден українських авіакомпаній. За результатами цих перевірок виявлено 13 критичних недоліків, 43 суттєві недоліки та 39 незначних недоліків, які доведені до експлуатантів у встановленому порядку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні експлуатанти вже усунули критичні недоліки та надали плани-графіки усунення суттєвих та незначних недоліків.

Такі процедури повністю відповідають європейським стандартам, зокрема, програмі перевірок літаків на пероні SAFA (Safety Assessment of Foreign Aircraft). Вони проводилися раніше і будуть проводитися надалі відповідно до чинного законодавства, наголошують у Службі.

Читайте також: Омелян розповів про "інспектора Фреймут" для перевірки літаків

Як відомо, одним із пріоритетних напрямів державного регулювання діяльності в галузі цивільної авіації є здійснення комплексних заходів щодо забезпечення безпеки польотів. Цей напрям реалізується, зокрема, шляхом здійснення постійного нагляду та інспектування дотримання вимог, встановлених законодавством, у тому числі авіаційними правилами України.

Результати проведених інспекцій не можуть бути розголошені і використовуються Державною авіаційною службою України виключно для виконання завдань, пов'язаних з поліпшенням безпеки польотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-