Законопроект про посилення інформбезпеки пройшов комітет

Законопроект про посилення інформбезпеки пройшов комітет

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань свободи слова і інформації рекомендує парламенту ухвалити в першому читанні законопроект № 9068, яким пропонуються заходи щодо посилення інформаційної безпеки та протидії державі-агресору у цій сфері.

Про це йдеться у рішенні комітету від 2 жовтня, оприлюдненому на сторінці законопроекту.

«Комітет на засіданні 2 жовтня ц.р. розглянув проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо посилення інформаційної безпеки та протидії державі-агресору в інформаційній сфері, реєстр. № 9068 від 07.09.2018 року ... та ухвалив рішення – рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу», - зазначається у висновку комітету.

Як повідомлялось, 7 вересня у парламенті зареєстровано законопроект № 9068 «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо посилення інформаційної безпеки та протидії державі-агресору в інформаційній сфері».

Співавторами законодавчої ініціативи виступили вісім народних депутатів, зокрема голова фракції «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов, лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, голова фракції «Радикальна партія» Олег Ляшко, голова фракції «Об'єднання «Самопоміч» Олег Березюк і голова комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної діяльності Вікторія Сюмар.

Читайте також: Раді пропонують уточнити визначення агресивного телеконтенту

Зокрема, законопроектом пропонується уповноважити Національну ради України з питань телебачення і радіомовлення у сфері протидії інформаційній агресії стягувати штраф у розмірі 25% ліцензійного збору за трансляцію висловів, що виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України, якщо така трансляція має на меті розпалювання ворожнечі та ненависті.

Окрім того, пропонується штрафувати теле- та радіокомпанії за розповсюдження термінології, що суперечить Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», якщо таке розповсюдження має на меті розпалювання ворожнечі та ненависті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-