Рада ратифікувала угоди про реадмісію зі Швейцарією та Молдовою

Рада ратифікувала угоди про реадмісію зі Швейцарією та Молдовою

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала Угоду між Україною та Швейцарською Конфедерацією про реадмісію осіб. Також ратифіковано угоду про реадмісію з Молдовою.

За прийняття відповідного законопроекту щодо Швейцарії в цілому проголосувало 237 депутатів, при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Оновлену Угоду про реадмісію осіб між Україною та Швейцарською Конфедерацією було підписано 7 червня 2017 року. Нова редакція Угоди, на відміну від варіанту 2003 року, дає змогу поліпшити процедуру приймання та передачі осіб, які перебувають на територіях двох країн нелегально.

Документ також визначає на основі взаємності швидкий і ефективний алгоритм ідентифікації, безпечного та організованого повернення осіб, які не виконують правила в’їзду, виїзду та перебування на територіях двох держав.

Також Верховна Рада ратифікувала угоду про реадмісію з Молдовою.

Читайте також: Рада скасувала мораторій на експорт дров

Українсько-молдавську Угоду про реадмісію осіб та Імплементаційний протокол про порядок її реалізації було підписано 6 жовтня 2017 р. у Кишиневі. Як зазначали у Державній иміграційній службі, реалізація цих міжнародних договорів визначить на основі взаємності швидкі й ефективні процедури ідентифікації і безпечного та організованого повернення осіб, які не виконують правила в’їзду, виїзду та перебування на територіях України та Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-