Рада скасувала мораторій на експорт дров

Рада скасувала мораторій на експорт дров

Укрінформ
Верховна Рада внесла зміни до законодавства щодо збереження українських лісів, виключивши тимчасову заборону вивезення за межі України в митному режимі експорту деревини паливної.

За ухвалення закону в цілому з пропозиціями Президента Петра Порошенка виключити ці норми проголосували 246 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Повертаючи закон для повторного розгляду, глава держави зазначав, що він не може бути підписаний через те, що запроваджувана у законі тимчасова, строком на 8 років з дня набрання ним чинності, заборона вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту деревини паливної порушує зобов’язання України як члена Світової організації торгівлі.

Як повідомлялося, Президент України повернув на повторний розгляд до Верховної Ради ухвалений 3 липня закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів".

Метою закону є забезпечення збереження лісового фонду країни шляхом обмеження внутрішнього споживання необроблених лісоматеріалів і посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за незаконне вирубування лісу та подальший його експорт поза митним контролем (контрабанду).

Законом передбачено, що обсяг внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених не повинен перевищувати 25 мільйонів кубічних метрів на рік незалежно від обсягу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених у попередньому році.

Читайте також: Держагентство підтримує скасування нового податку на лісові землі

При цьому здійснення моніторингу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених, а також контроль за неперевищенням обсягу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених, встановленого цією статтею, покладено центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового господарства, в порядку, встановленому Кабінетом міністрів України.

Згідно із законом, незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 15 до 30, а на посадових осіб - від 75 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-