Савченко хоче взяти Рубана на поруки

Савченко хоче взяти Рубана на поруки

Укрінформ
Позафракційний народний депутат Надія Савченко заявила, що буде брати на поруки керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана.

Про вона сказала журналістам біля будівлі Головного управління СБУ у м. Києві, куди її викликали на допит, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я ніколи в житті не відрікалася і своїх не здавала. Ні в російському полоні, і в Україні робити цього не буду. Я буду брати Володимира Рубана на поруки», - заявила Савченко.

Читайте також: Савченко підозрюють в організації держперевороту - депутат

Як повідомляв Укрінформ, Савченко викликали на допит до СБУ 13 березня у справі Рубана, якого затримали в Донецькій області при спробі ввезти з окупованої території арсенал зброї, однак нардеп так і не прибула до слідчих. 

Згодом Савченко повідомила, що дізналася про виклик зі ЗМІ, які "не є надійним джерелом інформації", і додала, що з 12 по 16 березня перебуває "із запланованою робочою поїздкою до Європейського парламенту в Страсбурзі, де проходять парламентські сесії ЄС".

Нардеп також заявила, що про цю поїздку вона офіційно повідомила перший відділ апарату Верховної Ради, тож, на її думку, вказана інформація була доступна СБУ.

Вона також висловила побажання, щоб повістку про виклик до СБУ їй передали особисто в руки.

Однак прес-секретар голови Верховної Ради заявив, що спікер Андрій Парубій не підписував розпорядження про закордонне відрядження народного депутата Савченко.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 14 березня сказав, що буде змушений внести подання на Савченко до Верховної Ради, якщо вона не з'явиться на допит 15 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-