Турчинов: Жодних дотацій окупованим територіям

Турчинов: Жодних дотацій окупованим територіям

Укрінформ
Україна не буде дотувати так звані «народні – ДНР-ЛНР», які відмовляються платити за надані енергоресурси, але Київ готовий взятися за окуповані території після виходу звідти Росії.

Про це розповів секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє ZiK.

«У нас немає зайвих ресурсів і українці не повинні зі своєї кишені дотувати «годувальників» з Донбасу, тому що за все треба платити. І якщо у них знаходяться гроші на утримання багатотисячної армії, то я думаю, що гроші на воду теж повинні знайтися. Моя позиція – ніяких дотацій окупованим територіям. Припиніть агресію, складіть зброю, виведіть російські війська і відновите українську владу і тоді можете заїкатися про дотації», – заявив Турчинов.

Він вважає, що заяви міжнародних партнерів про гуманітарну катастрофу не змусять Київ безкоштовно годувати населення разом з бойовиками в «ЛНР».

«І я не сприймаю тиску в цих питаннях (вода, електрика і т.д.) наших міжнародних партнерів, мовляв там гуманітарна катастрофа. МВФ і Ко вимагають, щоб українці за споживані ресурси платили повну ціну, а туди ми повинні постачати безкоштовно? Так, там важко виживати, там багато проблем, але не з нашої вини, а з вини Російської Федерації, що окупувала частину нашої країни. Припиніть окупацію, тоді і будемо допомагати, будемо самі вирішувати всі ці питання. При цьому, у нас, наприклад, немає заборгованості по виплатах пенсій пенсіонерам Донбасу», – заявив секретар РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-