Турчинов про Майдан: Ніщо не могло протистояти - ні зброя, ні сила, ні підступність

Турчинов про Майдан: Ніщо не могло протистояти - ні зброя, ні сила, ні підступність

Укрінформ
Волі мільйонів людей, що вийшли на Майдан три роки тому, щоб щоб захистити свій вибір, отримати можливість побудувати цивілізовану, європейську країну, ніщо не могло протистояти - ні зброя, ні сила, ні підступність.

Про це сказав секретар РНБО України Олександр Турчинова у своєму зверненні з нагоди Дня Гідності та Свободи.

"Три роки тому ми вийшли на Майдан, щоб захистити свій вибір, отримати можливість побудувати цивілізовану, європейську, демократичну, вільну Україну. Ми вийшли на Майдан, щоб нас побачили і почули. Ми хотіли змінити країну і не збиралися відступати. Кожен день для нас був як останній. Спочатку були сотні, їх підтримали тисячі, але після спроби розігнати мітинг кийками, після побиття студентів піднялись сотні тисяч та мільйони людей. Волі мільйонів ніщо не могло протистояти - ні зброя, ні сила, ні підступність. Майдан переміг - перемогла Революція Гідності! За це ми змушені були заплатити страшну ціну - ціну життя найкращих синів та доньок України", - підкреслив Турчинов.

Він згадує, що три роки тому люди зібрались на Майдані, тому що по-іншому не могли. Напередодні Янукович дав команду Азарову припинити «проєвропейську балаканину». Не витрачати фарбу на розмальовування фасаду європейськими зірками, а кондово, без будь-яких маскувань, вести Україну до «Тайожного» (Митного) союзу, перетворюючи нашу країну не лише де-факто, але і де-юре на одну з колоній жорстокої, брудної та неохайної Росії, зазначається у зверненні.

Ураїнців навіть не думали питати, чи хочуть вони до Росії знову. "Так само, як ніхто не питав нас перед підписанням ганебних Харківських угод, які продовжували перебування Чорноморського флоту у Криму і давали право російським солдатам безперешкодно розгулювати зі зброєю територією півострова", - підкреслив секретар РНБО.

За його словами, досвід Помаранчевого Майдану і Революції Гідності доводить, що ні гроші, ні  партійна кон'юнктура, ні політичні інтереси не можуть організувати Майдан. "Лише народ, його воля здатні створити справжній Майдан і справжню революцію. А той, хто намагається сфальшувати Майдан, створивши штучну кальку, підпорядкувати його своїм амбіціям та інтересам, буде приречений на поразку. Майдан - це воля та душа народу. Її неможливо ні підробити, ні зупинити, ні знищити!", - наголошує Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-