Порошенко подав декларацію: Усе майно куплено до президентства

Порошенко подав декларацію: Усе майно куплено до президентства

Е-декларації
Укрінформ
Президент зазначив, що всі компаній, якими він володіє, були створені в той час, коли він ще займався бізнесом, а з кожного заробленого цента сплачено податки.

Президент України Петро Порошенко подав свою електронну декларацію за 2015 ік, яка опублікована на сайті НАЗК.

Окремо Глава держави прокоментував свою е-декларацію на своїй сторінці у Facebook.

“Щодо моєї декларації, одразу хочу зауважити, що все коштовне рухоме і нерухоме майно: житло, земельні ділянки, авто, картини, жіночі прикраси – було куплено (не в оренді) до президентства. Більше того, здебільшого майно було набуто в той час, коли я не був на державній службі”, - написав Президент.

Порошенко також зазначив, що всі компаній, якими він володіє, були створені в той час, коли він ще займався бізнесом: “У 2014 була створена лише одна нова компанія, якою я володію напряму, – для продажу Roshen”.

“Я принципово зберігаю кошти у банках – 27 мільйонів доларів, з кожного цента яких сплачено податки до бюджету України. Все це відображено у моїй декларації за 2015 рік. Хоча й маю деякі готівкові кошти: 800 тисяч гривень і 60 тисяч доларів. Вважаю, що політики повинні демонструвати приклад і довіряти банківській системі”, - йдеться у повідомленні.

Глава держави також наголосив, що, за його переконанням, мета електронного декларування “не тільки і не стільки показати, хто чим володіє, а продемонструвати відношення видатків до задекларованих доходів”.

“За останні десять років у моїх деклараціях задекларовано доходи на суму понад 820 мільйонів гривень (за різним співвідношенням гривні до долара протягом всього часу). Також на благодійність і підтримку армії у 2014-2016 роках мною та підприємствами, де я виступаю кінцевим бенефіціаром, перераховано близько 400 мільйонів гривень”, - написав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-