Геращенко заявив, що замах на нього та вбивство Шеремета вчинили диверсанти РФ

Геращенко заявив, що замах на нього та вбивство Шеремета вчинили диверсанти РФ

Оновлено
Укрінформ
Народний депутат України від "Народного фронту" Антон Геращенко заявив, що, на думку слідчих, замах на нього і вбивство відомого журналіста Павла Шеремета реалізовано з одного диверсійно-терористичного центру на території РФ.

Про це він сказав на прес-конференції у Києві в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні, судячи з почерку і підготовки терористичного акту з моєї ліквідації, слідчі вважають, що на 99,9% терористичний акт - вбивство відомого журналіста Павла Шеремета в липні 2016 року - було організовано, направлено і реалізовано з цього ж диверсійно-терористичного центру на території Російської Федерації", - сказав Геращенко.

При цьому депутат відзначив, що йому порівняно з Шереметом "просто пощастило". Нардеп це пояснив тим, що в українських спецслужб була інформація про перетин кордону України особами, які планували його вбити.

У той же час Геращенко відзначив, що українські спецслужби встановили групу представників з російських спецслужб, які контактували із затриманими особами.

Депутат також повідомив, що спроба замаху на нього, попереджена Службою безпеки України, є лише однією з ланок роботи диверсійно-терористичного центру, створеного на території Російської Федерації, "якому поставлено завдання: задіюючи виключно громадян України, як правило, з кримінальним минулим, як правило, які ненавидять нашу країну і з промитими російською пропагандою мізками, організовувати злочини на території нашої країни".

Як повідомляв Укрінформ, глава СБУ Василь Грицак заявив про розкриття спроби замаху на одного з депутатів Верховної Ради України. Пізніше стало відомо, що цей депутат - Антон Геращенко. Вчинити замах мали двоє громадян України, які раніше відбували ув'язнення на окупованій території Криму і були достроково звільнені. За даними слідства, їх дії координував колишній громадянин України Андрій Тихонов, який нині проживає в Бєлгороді (РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-