Дещиця про зняття санкцій з РФ: Спочатку хай Крим повернуть

Дещиця про зняття санкцій з РФ: Спочатку хай Крим повернуть

Ексклюзив
Укрінформ
Санкції проти Росії потрібно зберігати аж до того часу, поки не буде повністю відновлено територіальну цілісність України.

На цьому наголосив посол України в Польщі Андрій Дещиця в інтерв’ю Укрінформу.

"Санкції потрібно зберігати навіть без урахування Мінських домовленостей - до того часу, поки не буде відновлено повну територіальну цілісність України. До того часу, поки Крим не буде повернуто Україні, санкції не можна відміняти", - підкреслив Дещиця.

Він підкреслив, що скасування санкцій з боку ЄС і Заходу в цілому могло б означати, що вони погодилися на окупацію, на протиправну зміну міжнародно визнаних кордонів, хоча це від самого початку не сприймалося міжнародним співтовариством.

За словами дипломата, слід бути готовими до двох варіантів: виконання і невиконання Мінських домовленостей, і відповідно до цього готувати різні сценарії дій - як у рамках, так і поза рамками "нормандського формату".

"Я думаю, потрібно бути готовими до сценаріїв як виконання, так і невиконання Мінських домовленостей. І шукати інші формати й інструменти для повного припинення вогню і відновлення Україною контролю над Донбасом й кордоном з Росією, а також над Кримом", - підкреслив Дещиця.

За його словами, Польща може відіграти значну роль на міжнародній арені у контексті протидії Заходу російській пропаганді.

"Польща може стати серйозним гравцем на міжнародній арені, який об'єднає і консолідує зусилля щодо протидії пропагандистській війні Росії. Зараз потрібно поширювати об'єктивну інформацію про події в Україні, в самій Росії по всій Європі", - підкреслив Дещиця.

Він додав, що зараз слід також сприяти поширенню української інформаційної складової за кордоном, зокрема і в польському суспільстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-