Польща навчає українських військових інструкторів

Польща навчає українських військових інструкторів

Укрінформ
Із 5 жовтня по 6 листопада 30 українських військових інструкторів беруть участь у навчаннях, які проводяться для них у школі сержантів і центрі навчань сухопутних військ у Познані (захід Польщі).

Про це інформує міністерство національної оборони Польщі.

"Відповідно до заяв віце-прем’єра, міністра національної оборони Польщі Томаша Сємоняка, поляки візьмуть участь в навчанні українських інструкторів. Навчання відбуватимуться в рамках програми НАТО DEEP – Ukraine (Defence Education Enhancement Program)", - йдеться у заяві.

У навчаннях упродовж місяця в Польщі братимуть участь інструктори, які служать у підготовчих центрах Міністерства оборони України. Під час навчання у Познані українських військовослужбовців знайомитимуть із плануванням і проведенням навчань сержантського складу і веденням відповідної документації. Перебування українських інструкторів в Польщі фінансуватиметься з бюджету НАТО і міністерства оборони Польщі.

Програма навчання удосконалення оборони (DEEP) реалізовується з 29 жовтня 2013 року і спрямована на підтримку країн-партнерів НАТО. У програмі, розробленій для України, Польща відіграє провідну роль. З-поміж 13 основних програм DEEP програма, розрахована на Україну, є найбільшою. Крім Польщі, у ній беруть участь представники Словаччини, Чехії, Німеччини, США, Великої Британії, Франції і Канади. Метою програми є доведення системи військової освіти України до стандартів НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-