Канадські інструктори підготують саперів ЗСУ

Канадські інструктори підготують саперів ЗСУ

Укрінформ
У понеділок на Хмельниччині канадські військовослужбовці розпочали перший етап курсу підготовки особового складу Центру розмінування головного управління оперативного забезпечення ЗС України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

“Сьогодні, 14 вересня, на базі Центру розмінування головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України військовослужбовці Збройних сил Канади розпочали перший етап курсу підготовки особового складу Центру за спеціальністю “сапер” та протидія саморобним вибуховим пристроям”, - йдеться у повідомленні.

За словами начальника Центру розмінування полковника Володимира Родікова, такий захід на базі цієї військової частини проводиться вперше. Канадські інструктори навчатимуть військових відповідно до Технічної угоди між Міністерством оборони України та Департаментом національної оборони Збройних сил Канади щодо проведення заходів військової підготовки в Україні.

"Протягом курсу інструктори відділів підготовки і військовослужбовці загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв Центру розмінування будуть переймати досвід з методики проведення занять та виконання завдань за стандартами НАТО від наших друзів – військовослужбовців Збройних сил Канади", - наголосив Родіков.

Зі свого боку, керівник групи військовослужбовців Збройних сил Канади майор Літтлчайлд  підкреслив, що проведення курсів у Центрі розмінування – це лише частина заходів з військової підготовки в Україні, які проводять військовослужбовці з Канади.

"Головне наше завдання – надати українським фахівцям з розмінування ті знання і навички за стандартами НАТО, які їм знадобляться у ході виконання бойових завдань. Нам також відомо, що військовослужбовці Центру розмінування беруть участь у складі Міжнародних сил щодо сприяння безпеці в Афганістані, багато з них пройшли свого часу Ліван, Ірак, Косово та Ліберію. Безперечно нам буде дуже цікаво дізнатись про їхній практичний досвід у зоні АТО", - констатував майор Літтлчайлд.

Крім того, інструктори з Канади привезли до Центру розмінування сучасне військове обладнання і амуніцію, яке наразі перебуває на озброєнні їхніх Збройних сил – захисні костюми, роботів-саперів та інше спеціальне спорядження, на якому вони навчатимуть українських військовослужбовців і яке надалі буде передано для потреб Центру розмінування.

Програмою курсів підготовки також передбачено спільну роботу українських і канадських інструкторів у навчанні півсотні військовослужбовців Збройних сил України, які найближчим часом прибудуть до Центру на навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-