Ракетна атака на Україну

Ракетна атака на Україну

Оновлюється
Укрінформ
Численні обстріли всієї України вранці 10 жовтня російськими військами спрямовані проти цивільного населення, є руйнування об'єктів інфраструктури, жертви серед мирних жителів.

Про це передає Укрінформ.

05:56

Після масованих російських ударів у понеділок поліція Київщини перейшла на посилений режим чергування на вулицях області у вечірній та нічний час.

05:28

Після масованого ракетного удару в Сумській області електропостачання відновлено у двох районах, в решті – частково, повідомив голова Сумської військової адміністрації Дмитро Живицький.

 "Сумський та Охтирський райони: повністю підключено. Але не відновлено настільки, щоб користуватися мережею "на повну"", - написав він.

02:12

Від ракетного удару по Києву постраждали українські офіси Microsoft та Samsung

Представництво та R&D-підрозділ Samsung Україна розташовується у бізнес-центрі 101 Tower – там унаслідок ракетного удару по столиці щонайменше повибивало вікна. Пошкоджень зазнала й сусідня будівля, де розташовується офіс Microsoft Україна.

00:08

У Львові та області електропостачання відновили для 95% та 90% споживачів відповідно.

"Львів та область! Станом на зараз: 95% електропостачання підключено, 70% водопостачання відновлено. Львівська область: 90% електропостачання підключено", - повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко

23:40

російські загарбники зранку 10 жовтня випустили по Україні 84 крилаті ракети та 24 безпілотники, середня загальна вартість яких становить 400-700 мільйонів доларів США.

росіяни випустили такі типи ракет: Х-101, Х-555, «Калібр», «Іскандер», С-300, «Торнадо-С».

Розрахунок вартості здійснили з припущенням, що більшість ракет, які влучили, — це дорогі й високоточні Х-101, а також ракети з тактичною дальністю С-300 й «Торнадо-С». Решта була спрямована на перевантаження системи протиповітряної оборони.

21:53

Унаслідок сьогоднішньої масованої ракетної атаки рф проти України підтверджено загибель 14 осіб, ще 97 людей травмовані.

«Фактично, це вдруге після 24 лютого цього року був настільки масштабний обстріл, а з точки зору критичної енергетичної інфраструктури – це, напевно, найбільший обстріл в історії. Зараз обстріл можна назвати енергетичним тероризмом, він був продовженням ядерного тероризму з атомною станцією, маю на увазі Запорізьку АЕС, яка обстрілювалась постійно з боку рф», - заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

20:52

Після масованого ракетного обстрілу 10 жовтня у 6 містах України є суттєві труднощі з інтернетом, а у 8 областях частково зник і погіршився зв'язок.

За словами віцепрем'єр-міністра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, незважаючи на масовані ракетні удари російських терористів, їм не вдалося залишити Україну без зв‘язку - завдяки професійній роботі телеком-операторів мобільний зв‘язок та інтернет працюють. Через знеструмлення у містах, що потрапили під ракетні обстріли, провайдери працюють завдяки генераторам.

20:41

Підрозділи Повітряних сил Збройних сил України знищили сьогодні пообіді ще 13 ворожих дронів-камікадзе Shahed-136.

«Друга «велика» повітряна тривога пообіді 10 жовтня передусім оголошена через іранські дрони-камікадзе Shahed-136, які атакують Київ та північні області України з напрямку курської області та білорусі. Дев’ять цих Shahed-136 знищено силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Центр», — повідомляє пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

19:45

Увечері 10 жовтня над Черкаською областю Сили протиповітряної оборони України збили два безпілотники й ракету.

"Увечері над Канівщиною силами ППО збито два безпілотники. Подробиці з’ясовуємо. Попередньо люди не постраждали. У Черкаському районі під час крайньої повітряної тривоги наші захисники збили ворожу ракету. Одна людина травмована. Пошкоджено близько двадцяти домоволодінь", - повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

19:15

У столиці від ракетних ударів російської федерації у понеділок, 10 жовтня, постраждало 45 житлових будинків, 5 обєктів критичної інфраструктури, 6 освітніх закладів, 5 медзакладів.

«Сьогодні внаслідок атаки російських варварів у Києві зазнали пошкоджень різного ступеню: житлові будинки — 45; об’єкти критичної інфраструктури та ЖКГ — 5, заклади освіти — 6 (3 школи, 1 дитячий садочок, 2 будівлі позашкільного виховання), заклади соціальної сфери — 2, заклади культури — 6, заклади охорони здоров’я — 5, адмінбудівлі — 2», - повідомив мер Києва Віталій Кличко.

18:42

У Кременчуцькому районі через падіння уламків російської ракети постраждали три людини.

 «Дві ракети збили в Кременчуцькому районі. Через падіння уламків однієї з російських ракет постраждали три людини. Надається вся необхідна допомога»», - повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

18:37

У Києві внаслідок обстрілів загинуло 6 людей і близько 50 осіб постраждали.

"Внаслідок сьогоднішніх обстрілів 6 людей загинули, 51 постраждала, 12 врятовано та 24 евакуйовано", - йдеться в оновлених даних Київської міської військової адміністрації.

18:26

Через ракетні удари росії по Україні, станом на 17:00, частково було порушено електропостачання у 15 областях, серед них – Київська та місто Київ, Львівська та Івано-Франківська області.

«Унаслідок обстрілу 10 жовтня сталось влучання по об’єктах критичної інфраструктури у 12 областях та м. Києві, де виникло понад 30 пожеж. Частково порушено електропостачання у 15 областях: Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Хмельницька, Житомирська, Вінницька, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Дніпропетровська, Запорізька, Полтавська, Харківська, Сумська, Тернопільська та у м. Києві», - уточнюється у повідомленні ДСНС.

18:13

У Кривому Розі знову лунають вибухи, за попередньою інформацією - це дрони "Shahed".

"Вибухи у Кривому Розі. Попередньо – дрони-камікадзе "Shahed"", - повідомив начальник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул.

18:12

Три ракети, що пролетіли над територією Молдови вранці 10 жовтня, були випущені із західної частини тимчасово окупованого росією Кримського півострова.

«Структури Головного штабу ВПС, які в постійному режимі спостерігають за повітряним простором Румунії, виявили в понеділок, 10 жовтня, між 8:05 та 9:09 три повітряні цілі, які випустили з північно-західного басейну Чорного моря. Вони пролетіли у напрямку повітряного простору України (Одеська та Вінницька області). Ракети також пролітали над повітряним простором Молдови», - йдеться у заяві румунського міноборони.

18:05

У Кременчуцькому районі на Полтавщині спрацювала ППО, повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

17:50

Кількість громадян, які постраждали внаслідок ракетних атак рф по Україні, завданих у понеділок, збільшилася до 89. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявила речниця Нацполіції України (НПУ) Мар’яна Рева.

17:12

Наразі в дорозі затримуються 20 пасажирських поїздів, зокрема, три поїзди мають час затримки до години, 17 — понад годину. Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці".

16:47

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко пройшовся пішохідним скляним мостом у Києві і показав вирву від російської ракети.

16:45

Десятки російських ракет влучили в об’єкти енергетичної інфраструктури в 11 областях і місті Києві, але більшість із цих об'єктів вдасться відновити вже сьогодні, частину – завтра. Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

16:27

На Прикарпатті під час ранкового обстрілу українських міст у Бурштинську ТЕС влучили 4 ракети. Постраждалих немає.

«Зафіксовано влучення 4-х ракет у відкриті розподільчі пристрої Бурштинської ТЕС. Жодний працівник станції не постраждав», - повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

16:18

Країна-терорист – рф – спрямувала на Дніпропетровську область більше 10 ракет, повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Фото: Нацполіція

16:07

Під час масованої атаки російські війська випустили по Хмельниччині шість ракет, три з них збила ППО, три влучили в інфтраструктурний об'єкт.

"Ворог випустив 6 ракет по території нашої області. 3 ракети збиті силами ППО (над Волочиською, Староушицькою та Полонською громадами). Три ракети влучили в об'єкт критичної інфраструктури м. Хмельницького. В результаті в місті було відсутнє електропостачання та призупинено водопостачання", - повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

15:56

Війська рф обстрілювали територію України з Каспійського та Чорного морів, використовуючи весь спектр наявних у них ракет, загроза повторних ударів зберігається.

«Ворог застосовує весь спектр ракет, які має на озброєнні. Сьогодні були застосовані в першу чергу крилаті ракети з району Каспійського моря – це Х-101, Х-555, з літаків Ту-95 та Ту-160. Також застосовувалися крилаті ракети з акваторії Чорного моря і випущено низку ракет "Іскандер", з ЗРК С-300. Також окупант здійснив атаку на території України по об’єктам критичної інфраструктури безпілотними літальними апаратами Shahed», - заявив речник пресслужби Генерального штабу ЗСУ Юзеф Венскович.

15:54

Унаслідок ранкового ракетного обстрілу Києва пошкоджено будівлю, де розташований візовий відділ посольства ФРН.

«Сьогодні вранці ракетним обстрілом було пошкоджено будівлю в Києві, де також знаходиться візовий відділ посольства Німеччини. Ми не використовували ці офіси з початку російської загарбницької війни. З нашими колегами в Києві все добре», - заявили у диппредставництві.

15:46

Практично кожний район столичної області було піддано російським обстрілам, але завдяки успішній роботі нашої ППО більшість ракет рф були знищені.

 «По Київщині - практично кожний район було (піддано - ред.) обстрілам. Утім завдяки успішній роботі ППО більшість ракет буди знищені», - повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

15:41

В Україні унаслідок терористичних атак рф, які та здійснила щодо низки регіонів України у понеділок, загинуло 11 осіб і було травмовано ще 64 людини.

«Унаслідок обстрілу сталось влучання по об’єктах критичної інфраструктури (переважно об’єкти енергопостачання) у 8 областях та м. Києві, де виникло понад 30 пожеж. Унаслідок терористичної атаки загинуло 11 осіб та травмовано – 64», - йдеться у повідомленні ДСНС.

15:38

російська федерація випустила сьогодні по Україні 84 крилаті ракети, 43 з яких збитоповідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в уточнених даних щодо масованого ракетного удару станом на 14:00.

Зазначається, що російська федерація використала 84 крилаті ракети, 24 безпілотні літальні апарати, з них 13 - іранські "Шахід-136". Знищено 56 цілей. Серед них 43 крилатих ракети та 13 БПЛА (з них 10 типу "камікадзе").

15:27

Києві профільні служби працюють над відновленням бульвару Шевченка, куди влучила російська ракета. 

За словами керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка, окремі конструкції пішохідного скляного мосту потребують відновлення, тому міст буде поки що перекритий для руху.

15:25

Під час масованого ракетного удару над Хмельниччиною ППО збила три ракети.

"Сьогодні дуже важкий ранок для нашої країни. Дісталось і Хмельниччині! Принаймні три ракети були збиті над Хмельницькою областю", – повідомив голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

15:21

Внаслідок сьогоднішнього масованого ракетного обстрілу Київської області одна людина загинула, 10 постраждали.

"Понад п'ять годин тривала повітряна тривога. Внаслідок масованої атаки в регіоні пошкоджено два об’єкти критичної інфраструктури, близько 30 житлових будинків, одна адміністративна будівля та склад приватного підприємства. Внаслідок обстрілу в Київській області постраждало 10 осіб, ще 1 людина загинула", - повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

15:05

Працівники поліції виявили у Васильківській і Обухівській громадах Київщини уламки збитих російських ракет.

«Ці уламки збитих ворожих ракет поліцейські виявили у Васильківській та Обухівській громадах. Своєї цілі окупанти не досягли! Дякуємо за захист нашим Силам протиповітряної оборони», - поінформував начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

14:57

Президент Володимир Зеленський переконаний, що після масованого ракетного обстрілу росією українських мирних міст увесь світ укотре побачив справжнє обличчя держави-терориста, яка прикрашає свою злочинну сутність розмовами про мир.

14:54

У Києві від ракетних ударів 10 жовтня загинули п'ять людей, 51 особа постраждала, з них 42 госпіталізовані до медзакладів міста. 

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

14:52

В Україні у понеділок вранці внаслідок ракетних ударів з боку росії загинули і постраждали, за попередньою інформацією, 74 людини, повідомив міністр охорони здоровя Віктор Ляшко.

"Сьогодні внаслідок чергового терористичного акту рф є значна кількість потерпілих. Ми говоримо про оперативну інформацію, на жаль, щохвилини цифри оновлюються, і у невтішну сторону. Маємо постраждалих 74 пацієнти, з них, як надійшла інформація, 5 летальних випадків. Серед потерпілих є одна дитина з легкими ступенями ураження, поки що", - сказав Ляшко.

14:51

Над Миколаївщиною силами та засобами протиповітряної оборони знищено 14 крилатих ракет типу "Калібр", Х-101, Х-555, ще три - над Одещиною, повідомляє повітряне командування "Південь".

"10 жовтня російські окупаційні війська завдали масованих ракетних та авіаційних ударів по території України з акваторії Чорного моря та з Каспійського регіону. Станом на 13.00, на півдні країни силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" знищено над Миколаївщиною 14 крилатих ракет типу "Калібр", Х-101, Х-555, над Одещиною - 3 ракети і 4 дрони Shahed-136, Shahed-129", - йдеться у повідомленні.

14:50

У Дніпропетровській області через російські ракетні удари відомо про 4 загиблих і понад 16 постраждалих серед мирного населення, повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Вранці 10 жовтня збройні сили рф, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили масований ракетний обстріл житлових районів та інфраструктури міста Дніпра та області», - ідеться у повідомленні.

14:43

Сили ППО під час масованої ракетної атаки росіян збили над Черкаською областю дві ракети.

"Під час останньої затяжної тривоги над областю збито дві ворожі ракети. Потерпілих немає. Слава нашій ППО! Смерть ворогам!", - начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

14:41

На Рівненщині ППО збила дві ракети та один безпілотник, влучань по об‘єктах під час крайньої повітряної тривоги не зафіксовано.

 «Результати роботи протиповітряної оборони на Рівненщині: збито 2 ракети у Рівненському районі; 1 безпілотник у Вараському районі», - повідомляє начальник обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

14:22

Ракетні удари по Києву та інфраструктурі українських міст, росіяни планували ще з початку жовтня, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними ГУР, російські війська отримали вказівку з кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня.

До військових частин стратегічної та дальньої авіації надійшли накази про підготовку до завдання масованих ракетних обстрілів. Цілями визначалися саме об’єкти критичної цивільної інфраструктури та центральні райони густонаселених українських міст.

14:08

Укрзалізниця попереджає про затримку руху до 30 хвилин 14 поїздів і на понад 30 хвилин - 24 поїздів.

14:04

Державна прикордонна служба попереджає, що через російські ракетні обстріли можливі перебої у роботі пунктів пропуску на кордонах з Європейським Союзом і Молдовою.

“У зв’язку з ворожими обстрілами та пошкодженням об’єктів критичної інфраструктури на заході України, можливі перебої у роботі пунктів пропуску на кордонах з країнами ЄС та Республікою Молдова”, - повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

13:57

У столиці та Київській області внаслідок обстрілів росією об‘єктів критичної інфраструктури, застосовуються графіки аварійного відключення електропостачання споживачам, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

13:49

Унаслідок російського ракетного обстрілу у понеділок загинули 9 людей, 36 — дістали травми, повідомляє ДСНС.

Фото: ДСНС

13:43

Масована ракетна атака росіян 10 жовтня призвела у різних регіонах країни до перебоїв із мобільним інтернетом і подекуди – з мобільним зв'язком у різних регіонах країни.

Як повідомляє пресслужба Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, нестабільна робота мереж пов'язана з пошкодженням інфраструктури як безпосередньо операторів, так і підприємств енергетичного сектору.

13:41

Від ракетного обстрілу постраждали шестеро людей в Обухівському районі на Київщині.

“6 потерпілих на Обухівщині. Один із чоловіків в тяжкому стані. Такі наслідки ракетного удару окупантів по населених пунктах району. Поліцейські документують наслідки обстрілів”, - повідомив очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

13:25

Військові Збройних сил України збили ще один іранський дрон над Чорним морем, повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

13:19

Рух поїздів на всіх лініях столичного метрополітену, призупинений через ракетні атаки росії, відновлено.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на мера столиці Віталія Кличка у Телеграмі.

«Рух поїздів на всіх лініях столичного метрополітену наразі поновлено. Також відновив роботу пересадочний вузол "Театральна" - "Золоті ворота"», - зазначив мер столиці Віталій Кличко.

13:18

Під час останньої атаки росіяни завдали три удари по об'єктах енергетичної інфраструктури в Кременчуцькому районі.

"Під час останньої повітряної тривоги ворог завдав три удари по об'єктах енергетичної інфраструктури в Кременчуцькому районі. Всі служби працюють над відновленням", - голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

13:15

В Обухівському районі Київської області через вибухи пошкоджені понад 20 житлових будинків.

 «Поліція Київщини фіксує наслідки обстрілів Обухівщини. В результаті вибухів пошкоджено понад 20 житлових будинків», - ідеться в повідомленні МВС.

13:09

Ворог застосовує високоточні ракети в масованому ударі по Україні, повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Ворог застосовує високоточні ракети, це ракети Х 101, Х-555, які запускають зі стратегічних бомбардувальників з Каспійського регіону, також застосовуються ракети "Калібр" з Чорного моря, "Іскандер", С-300, "Торнадо”, - зазначив Ігнат.

За його інформацією, станом на 11:40 по території нашої країни випущено 83 ракети, 43 з них збито. Ця інформація постійно оновлюється. Ігнат зауважив: враховуючи, що засобів ППО в Україні не так багато, це високий результат.

13:00

Унаслідок обстрілу села у Броварському районі Київщини одна людина загинула, ще одна — поранена.

“Одна особа загинула, одна поранена внаслідок ракетного обстрілу Броварського району”, - повідомив очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

12:57

Станом на 12 годину відомо про п'ятьох загиблих і 47 постраждалих внаслідок російського ракетного обстрілу Києва.

Про це повідомила в ефірі телемарафону речниця ДСНСУ Світлана Водолага, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні рятувальники працювали на шістьох точках, куди влучили ворожі ракети. Унаслідок масованої атаки, за попередньою інформацією, загинуло п'ятеро людей і є сорок сім постраждалих. Також дванадцятьох людей врятували і двадцять чотири людини рятувальники евакуювали з пошкоджених будинків", - повідомила речниця ДСНСУ Світлана Водолага.

12:47

Тернопіль після масованих ракетних обстрілів країни частково залишився без світла і води.

"У Тернополі частково відсутні електроенергія та подача води. Будь ласка, дотримуйтеся алгоритму дій під час аварійного вимкнення води, світла, газу", - повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

12:39

Під час обстрілу української столиці у понеділок, 10 жовтня, одна з російських ракет вибухнула за 850 метрів від посольства Румунії.

«Радий, що персонал посольства Румунії у безпеці попри те, що один удар був завданий лише за 850 метрів від його будівлі», – повідомив глава МЗС країни Богдан Ауреску.

12:38

Сили протиповітряної оборони України збили 9 із 12 дронів-камікадзе під час ранкової атаки на Україну.

"Дев'ять з дванадцяти "шахідів" збито силами ППО. Це дрони-камікадзе, які також противник активно зараз застосовує", - повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

12:36

У Запоріжжі сьогодні на кілька годин перекрито рух через Дніпровську ГЕС. Об’їзд буде здійснюватися через бульвар Вінтера, Арочний міст та мости Преображенського.

"Сьогодні з 12:00 до 14:00 буде тимчасово перекрито рух транспорту через Дніпровську ГЕС", - повідомляє Патрульна поліція Запорізької області.

12:30

Ракети рф влучили в інфраструктурні об'єкти восьми областей. Відомо про вісьмох загиблих і 36 поранених.

"Внаслідок російського обстрілу у нас сталося влучання в об'єкти інфраструктури у восьми областях. Щодо даних про травмованих і загиблих: наразі у нас є інформація про вісьмох загиблих осіб та 36 осіб травмованих. Цифри не остаточні. Наразі відсутнє електропостачання у отирьох областях: Львівська, Полтавська, Сумська та Харківська області", – повідомив речник ДСНС України Олександр Хорунжий.

12:18

Над Обухівським районом Київської області сили протиповітряної оборони збили російську ракету.

“Збили ворожу ракету над Обухівщиною. Уламки смертельної зброї окупантів поліцейські виявили на одному із полів району. Чудова робота сил протиповітряної оборони!”, - повідомив очільник поліції у Київській області Андрій Нєбитов.

12:12

Зафіксовано удари по критичній та цивільній інфраструктурі трьох районів Київської області, є постраждалі.

"Прильоти в трьох районах області - удари здійснені по критичній та цивільній інфраструктурі. Є постраждалі - люди знаходяться під завалами", - повідомив очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

12:02

росія ракетними обстрілами станом на 11:00 10 жовтня пошкодила 11 важливих інфраструктурних об’єктів у восьми регіонах і місті Києві.

Про це повідомив у Телеграмі Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«російські терористи сьогодні масово обстрілюють українські міста. Під ударами – цивільна й критична інфраструктура. Одними з перших цілей стали дитячий майданчик, музеї та освітні заклади. На жаль, загинули люди. Станом на 11:00 пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у 8 регіонах і місті Києві. Зараз частина областей знеструмлені», – повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

12:00

Ракетний обстріл російською федерацією України може призвести до перебоїв в енергозабезпеченні та віялових відключень, профільні служби працюють над оперативною ліквідацією наслідків ударів.

"Під прицілом енергообʼєкти від Львова до Запоріжжя, Київщини, Хмельниччини, Дніпра і Вінниці, Франківщини, Сумщини, Харківщини, Житомирщини, Кіровоградщини, загалом весь південь. Це може вплинути на стабільність енергозабезпечення, тому потрібно бути готовими до наслідків таких обстрілів аж до віялових відключень", - повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

11:50

Рятувальники ліквідовують наслідки ворожих ракетних ударів по столиці.

"Сьогодні вранці ворог атакував Київ, внаслідок чого виникли пожежі у декількох районах міста та є жертви серед цивільного населення. На місцях обстрілів працюють усі екстрені служби, рятувальники ліквідовують пожежі та допомагають постраждалим”, - ідеться у повідомленні ДСНС.

11:44

На Прикарпатті зафіксували удари російських ракет по критичній інфраструктурі.

«Офіційно: зафіксували удари по об‘єктах критичної інфраструктури в області», - повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

11:37

У Києві зафіксовані влучання в чотирьох районах міста: Шевченківському, Святошинському, Голосіївському та Деснянському.

Удар по Шевченківському районі Києва / Фото: Володимир Тарасов, Анатолій Сірик, Укрінформ

11:20

На Київщині зафіксовано прильоти по приватному сектору, є постраждалі.

"Маємо прильоти по приватному сектору у двох громадах. Є постраждалі. На місцях працюють усі необхідні служби", – повідомив очільник Київської ОВА Олексій Кулеба.

11:19

Киянам для перебування в укриттях варто узяти теплий одяг, воду, запас їжі, зарядні пристрої для телефонів.

«російські терористи не зупиняються. Атакують всі регіони України. Загроза нових ударів триває. Для перебування в укриттях візьміть теплий одяг, воду, запас їжі, зарядні пристрої для телефонів. У місто поки не виїжджайте», - зазначив Києва Віталій Кличко.

За його словами, підземні станції метрополітену працюють як укриття, пасажирів метро зараз не перевозить. Усі міські служби працюють в режимі надзвичайної ситуації.

11:14

Війська рф атакували Львівщину 15 ракетами, частину з них збили сили протиповітряної оборони.

"15 ракет атакували Львівську область. Частину з них збила ППО. Повітряна тривога триває, залишайтесь в укриттях", - повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

11:10

Внаслідок російських ракетних ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури можливі перебої із електропостачанням.

"Ворог здійснює ракетну атаку на енергетичні об'єкти та цивільну критичну інфраструктуру. В містах та населених пунктах можливі перебої з енергоживленням", - йдеться у повідомленні Укренерго.

Укренерго наголошує, що енергетики оперативно застосовують резервні схеми живлення та працюють над усуненням пошкоджень.

11:09

У російських терористів в Україні дві мішені - енергооб’єкти і люди, заявив у відеозверненні Президент Володимир Зеленський.

11:03

російські загарбники атакували Одещину ракетами і дронами-камікадзе, збиті три ракети і п'ять дронів.

«Наразі в Одеській області силами протиповітряної оборони збито три ракети та п’ять дронів-камікадзе», - повідомив очільник Одеської ОВА Максим Марченко.

11:02

Країна-терорист російська федерація завдає масованих ракетних та авіаційних ударів по території України, застосовує ударні БПЛА. Зранку агресором випущено вже 75 ракет.

"Зранку агресором випущено вже 75 ракет. 41 з них знешкоджено нашою ППО", – заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Збройні сили роблять все можливе, щоб захистити співгромадян. Однак ворожа атака триває, додав він.

10:58

У Львові зафіксовано влучання російських ракет по об'єкту критичної інфраструктури, немає гарячої води, частина міста без світла.

"Зафіксовано вибух на об’єкті критичної інфраструктури у Львові. Відповідні служби виїхали на місце", - повідомив голова Львівської міськради Андрій Садовий.

Він зазначив, що через відсутність електроенергії тимчасово призупинено роботу міських ТЕЦ, тому наразі гаряча вода не подається.

10:57

Для продовження безперервного руху поїздів західного напрямку залучено резервні тепловози, однак можливі затримки.

"Укрзалізниця попереджає про можливість затримки поїздів західного напрямку у зв'язку з ушкодженням контактної мережі. Резервні тепловози вже готуються забезпечити безперервний рух", – йдеться в дописі Укрзалізниці.

10:54

Літаки з боку тимчасово захопленої росіянами Чаплинки летять на Миколаїв.

«Низько летять літаки з боку Чаплнки в нашому напрямку. Багато. ППО не спить», – повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

10:43

Усі залізничні вокзали працюють у штатному режимі на висадку та посадку, пасажири в укриттях.

“Ми продовжуємо тримати руку на пульсі, резервні вагони готові до подачі у разі необхідності. Додаткові рейси — за потреби — будуть оголошені на офіційних каналах Укрзалізниці”, - зазначили в Укрзалізниці.

10:41

Над Кривим Рогом українські сили Протиповітряної оборони збили російські ракети.

"Кривий Ріг. Працює ППО. Є збиті ракети. Всім перебувати в укриттях до кінця повітряної тривоги", - повідомив начальник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул.

10:39

Унаслідок ворожого обстрілу Києва понад 30 людей постраждали, кількість загиблих уточнюється.

"Рятувальники у столиці працюють одночасно у декількох місцях. Наразі уже більш як тридцять постраждалих. Кількість загиблих уточнюється", - повідомила речниця ДСНС Світлана Водолага у коментарі Укрінформу.

10:36

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив про вибухи у Конотопі внаслідок ракетного обстрілу.

"Сумщина. Вибух. Конотоп. Не пишемо місця прильотів. Залишайтеся в укриттях", – написав Живицький.

10:34

В Івано-Франківську зупинили транспорт. Усіх просять перейти на роботу в режимі онлайн.

«Ми весь транспорт зупинили. Прохання до всіх підприємств і наших закладів: максимально обмежити онлайн-режим і працювати в режимі онлайн протягом доби», - зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

10:28

росіяни завдали удару по енергетичній інфраструктурі Житомирщини.

"Ворог завдав удар по енергетичній інфраструктурі Житомирщини. Частину споживачів вже переведено на резервні джерела живлення. Роботи з ліквідації наслідків тривають", - повідомив голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

10:26

Війська рф завдали удару по об'єктах інфраструктури Хмельниччини.

"Наразі є інформація про удари по об'єктах інфраструктури нашої області", - повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

10:21

У Києві зафіксовано кілька влучань в об'єкти критичної інфраструктури.

"Кілька влучань в об‘єкти критичної інфраструктури міста. Є постраждалі. Всі служби на місцях, працюють", – повідомив Київський міський голова Віталій Кличко.

10:17

На Миколаївщині ППО збила ще одну ракету.

«На Миколаївщині ППО збила ще одну ракету. Раніше дві ракети були збиті у Вознесенському районі», – повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

10:17

Ворог завдав ударів по Харкову.

"Ворог завдає ударів по Харкову. В місті вибухи. Бережіть себе та залишайтеся в укриттях", - написав голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов .

10:15

Рух поїздів призупинено на всіх лініях метрополітену у Києві.

Як зазначає КМДА, рух поїздів на всіх лініях метрополітену призупинено, водночас підземні станції працюють як укриття.

10:14

Київщина продовжує перебувати під ворожим обстрілом, є інформація про збиті об'єкти.

"Повітряна атака триває, прошу всіх зберігати спокій та залишатися в укриттях. В області працює ППО. Є інформація про збиті об’єкти", – повідомив очільник Київської ОВА Олексій Кулеба.

10:12

Унаслідок обстрілу з боку армії росії у Шевченківському районі столиці у понеділок загинуло вісім осіб та 24 людини були травмовані.

 «М. Київ: станом на 08:45 внаслідок обстрілу у Шевченківському районі загинуло 8 осіб та 24 травмовано. Виникла пожежа шести автомобілів, та понад 15 авто пошкоджено. Залучено 30 осіб та 6 од. техніки ДСНС. Інформація уточнюється», – повідомив радник глави МВС Ростислав Смірнов.

10:08

На Львівщині зафіксували удари по об'єктах енергетичної інфраструктури.

"Офіційно: зафіксували удари по об‘єктах енергетичної інфраструктури Львівської області. Більше інформації згодом. Жителі Львівщини, залишайтесь в укриттях, є загроза нових ракетних ударів", - написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

10:02

Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок ракетних ударів росії є загиблі та поранені, та закликав українців лишатися в укриттях.

"229-й день повномасштабної війни. 229-й день нас намагаються знищити та стерти з лиця землі. Загалом. Знищити наших людей, які сплять удома в Запоріжжі. Убити людей, які їдуть на роботу в Дніпрі та Києві. Повітряна тривога не затихає по всій Україні. Є влучання ракет. На жаль, є загиблі та поранені. Дуже прошу: не залишайте укриттів. Бережіть себе та своїх рідних. Тримаймося та будьмо сильними", – підкреслив Зеленський.

09:58

На Тернопільщині спрацювала ППО.

"Друзі, працює ППО. Залишайтесь в укриттях до відбою повітряної тривоги", - написав начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

09:58

Війська рф вдарили ракетами по Дніпропетровській області. Є загиблі та поранені.

"Масована ракетна атака на область. Є загиблі та поранені. На місцях ударів працюють усі служби", – написав голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

09:58

Вибухи, які чути у Львові, – це робота ППО. Проте початок дистанційного навчання у школах відкладено на годину, а в місті є перебої з мобільним зв'язком.

"У Львові чути вибухи! Працює ППО. Залишайтесь в укриттях! Навчання у школах Львова сьогодні дистанційне. Онлайн-урок почнеться за годину після завершення тривоги. Перебої з мобільним зв‘язком в місті — тимчасові. Оператор каже, що зараз відновить", — повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

09:57

На Вінниччині спрацювала ППО.

"У Вінницькій області працює ППО! Залишайтесь в укриттях!" - повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

09:55

Мер столиці Віталій Кличко закликав людей не їхати у місто, якщо немає гострої потреби, оскільки Київ перебуває перед ракетними атаками.

 «Столиця під атаками російських терористів! Ракети вразили об‘єкти в центрі міста (в Шевченківському районі) та в Солом‘янському районі. Повітряна тривога, а значить і загроза, триває. Я звертаюся до всіх мешканців столиці: під час тривоги перебувайте в укриттях. У місто, якщо немає гострої необхідності, сьогодні краще не виїжджати. Про це ж прошу і мешканців передмість - не їхати сьогодні в столицю», - зазначив Кличко.

09:55

Українські міста перебувають під ракетними ударами, постраждали цивільні.

"Україна під ракетним обстрілом. Є інформація про удари в багатьох містах країни. Внаслідок обстрілів постраждали цивільні. Залишайтеся в укриттях! Не нехтуйте безпекою!" – заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

09:45

На Миколаївщині ППО збила дві ракети над Вознесенським районом.

«Дві ракети збила ППО у Вознесенському районі Миколаївщини», - написав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім .

09:39

Українські міста в понеділок, 10 жовтня, опинилися під обстрілами. Вибухи пролунали у Львові, Житомирі, Дніпрі, Хмельницькому.

09:27

У Києві приблизно о 9.16 знову пролунали вибухи.

Як повідомляють жителі столиці, звуки потужних вибухів було чути в різних районах міста.

09:26

У Київській області працює система протиповітряної оборони.

 «Жителі Київщини! В області працює ППО. Повітряна тривога все ще триває. Залишайтесь в укриттях», - заявив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

09:25

Вибухи, які було чутно на Хмельниччині - результат роботи нашої ППО.

"В Хмельницькій області було чути вибухи. Працює ППО", - написав голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

09:23

У столиці внаслідок вибухів, які сталися у понеділок, є загиблі і травмовані.

 «(Унаслідок цього – ред.) є загиблі, є травмовані. Детальна інформація буде пізніше. Яка кількість – поки сказати не можу, бо це все ще перевіряється», - поінформувала речниця ГУ ДСНС у місті Києві Світлана Водолага.

09:10

У Києві усі поїзди прибувають та вирушають за графіком.

«Усі поїзди в Києві прибувають та вирушають за графіком, вокзал відчинено для пасажирів із квитками, підземні укриття працюють, очікування на рейс можливе в укриттях», - ідеться в повідомленні Укрзалізниці.

08:27

У Шевченківському районі Києва пролунали кілька вибухів.

 «Кілька вибухів у Шевченківському районі - в центрі столиці. Всі служби слідують на місця. Деталі згодом», - заявив міський голова Віталій Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-