Три ракети рф, які пролетіли над Молдовою, були випущені із заходу Криму - міноборони Румунії

Три ракети рф, які пролетіли над Молдовою, були випущені із заходу Криму - міноборони Румунії

Укрінформ
Три ракети, що пролетіли над територією Молдови вранці 10 жовтня, були випущені із західної частини тимчасово окупованого росією Кримського півострова.

Про це повідомляється на сайті міноборони Румунії, яке відслідковувало політ ракет, повідомляє Укрінформ.

«Структури Головного штабу ВПС, які в постійному режимі спостерігають за повітряним простором Румунії, виявили в понеділок, 10 жовтня, між 8:05 та 9:09 три повітряні цілі, які випустили з північно-західного басейну Чорного моря. Вони пролетіли у напрямку повітряного простору України (Одеська та Вінницька області). Ракети також пролітали над повітряним простором Молдови», - йдеться у заяві румунського міноборони.

Зазначається, що оцінка траєкторій та параметрів польоту показала, що повітряними цілями, найімовірніше, були крилаті ракети, запущені з морських або наземних платформ із західної частини Кримського півострова.

Відомство підкреслило, що ці ракети не становили загрози території Румунії та повітряному простору НАТО.

Читайте також: Одна з російських ракет вибухнула поблизу посольства Румунії у Києві

Як повідомлялося, у понеділок вранці росія завдала ракетних ударів по Києву, Хмельницькому, Львову, Житомиру, Дніпру та іншим містам. Загалом по території України було випущено 84 ракети, 43 з них збиті.

Міноборони Молдови повідомило, що вранці під час ракетного обстрілу України росією три ракети пролетіли через територію Молдови. Міністр оборони Молдови Анатолій Носатий заявив у телеефірі, що влада Молдови знову може прийняти обмеження, пов'язані з використанням повітряного простору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-