Від ракетного удару по Києву постраждали українські офіси Microsoft та Samsung

Від ракетного удару по Києву постраждали українські офіси Microsoft та Samsung

Укрінформ
росіяни 10 жовтня завдали масованого ракетного удару по центру Києва, в результаті чого пошкоджень зазнали українські офіси міжнародних корпорацій Microsoft та Samsung.

Про це передає Укрінформ із посиланням на AIN.

Представництво та R&D-підрозділ Samsung Україна розташовується у бізнес-центрі 101 Tower – там унаслідок ракетного удару по столиці щонайменше повибивало вікна. Пошкоджень зазнала й сусідня будівля, де розташовується офіс Microsoft Україна.

Як повідомляють джерела видання, на момент прильоту по центру Києва працівників в офісі Samsung не було. Проте, у якому стані перебуває фізичне представництво техногіганта в Україні – наразі невідомо.

Читайте також: Унаслідок ракетної атаки загинули 14 осіб, близько 100 травмовані

Зазначається, що з моменту заснування у 2009 році Samsung Україна інвестувала у київський центр розробки 365 мільйонів гривень. За даними різних джерел, на компанію в Україні працює від 500 до 650 людей.

До слова, підрозділ фокусується на розробках у галузі комп'ютерного зору, графіки та кібербезпеки. За час функціонування український центр Samsung подав 232 патентні заявки й вклав 1 мільйон доларів у програми співпраці з КНУ імені Тараса Шевченка, КПІ, харківськими ХАІ та ХНУ.

Читайте також: У Києві від ракетного обстрілу загинув керівник відділу Кіберполіції

Окрім 101 Tower, унаслідок ракетного удару росіян постраждав й сусідній столичний бізнес-центр, – у ньому розташовується представництво Microsoft. В якому стані офіс компанії – також невідомо. Проте, як пише AIN, ситуація "не така критична", як з українським офісом Samsung.

Нагадаємо: Microsoft працює в Україні з 2003 року. Локальний підрозділ займається розвитком ринку програмного забезпечення та просування продуктів корпорації, підтримкою партнерів та замовників, а також локалізацією новітніх технологій Microsoft та реалізацією соціальних проєктів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-