Унаслідок ракетної атаки загинули 14 осіб, близько 100 травмовані

Унаслідок ракетної атаки загинули 14 осіб, близько 100 травмовані

Укрінформ
Унаслідок сьогоднішньої масованої ракетної атаки рф проти України підтверджено загибель 14 осіб, ще 97 людей травмовані.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає кореспондент Укрінформу.

«Фактично, це вдруге після 24 лютого цього року був настільки масштабний обстріл, а з точки зору критичної енергетичної інфраструктури – це, напевно, найбільший обстріл в історії. Зараз обстріл можна назвати енергетичним тероризмом, він був продовженням ядерного тероризму з атомною станцією, маю на увазі Запорізьку АЕС, яка обстрілювалась постійно з боку рф», - заявив Монастирський.

Він також поінформував, що на цю годину зафіксували 74 обстріли у 12 регіонах, підтверджена загибель 14 осіб.

«Наразі маємо обстріли в 12 регіонах, ми зафіксували 74 обстріли на цю годину. На жаль, маємо підтверджених 14 загиблих і 97 травмованих осіб», - сказав міністр.

За його словами, обстріли енергетичної інфраструктури мають серйозні наслідки, які планується подолати впродовж найближчих 24 годин.

Водночас глава МВС наголосив, що це був удар не стільки по енергетиці країни, скільки по енергетиці всієї Європи, оскільки Україна змушена була призупинити експорт електроенергії до ЄС.

«Даний удар був ударом саме по об’єднаній енергосистемі Європи», - наголосив міністр додавши, що відповідь буде адекватною.

Читайте також: У Києві внаслідок обстрілів – шестеро загиблих, близько 50 постраждалих

Монастирський зазначив, що рятувальники ліквідували 30 пожеж у різних регіонах, без енергопостачання залишається понад 1300 населених пунктів.

Зокрема, у Дніпропетровській області знеструмлено 4 шахти, де на той час перебували 854 гірники. Під землею ще досі залишаються 118 шахтарів, триває їх плановий підйом на поверхню.

Як повідомлялося, зранку 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку по території України.

Повідомлялося про 11 загиблих та майже 90 поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-