Ворог завдав ударів по Україні з акваторій Каспійського і Чорного морів – Генштаб

Ворог завдав ударів по Україні з акваторій Каспійського і Чорного морів – Генштаб

Укрінформ
Війська рф обстрілювали територію України з Каспійського та Чорного морів, використовуючи весь спектр наявних у них ракет, загроза повторних ударів зберігається.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив речник пресслужби Генерального штабу ЗСУ Юзеф Венскович, передає кореспондент Укрінформу.

«Ворог застосовує весь спектр ракет, які має на озброєнні. Сьогодні були застосовані в першу чергу крилаті ракети з району Каспійського моря – це Х-101, Х-555, з літаків Ту-95 та Ту-160. Також застосовувалися крилаті ракети з акваторії Чорного моря і випущено низку ракет "Іскандер", з ЗРК С-300. Також окупант здійснив атаку на території України по об’єктам критичної інфраструктури безпілотними літальними апаратами Shahed», - сказав Венскович.

За його словами, збільшення кількості систем ППО в Україні позитивно вплинуло на спроможності знищувати ворожі ракети будь-якого базування.

Говорячи про те, яка допомога потрібна від міжнародних партнерів, речник ЗСУ зазначив: «Потрібно надати Україні достатню кількість систем ППО та іншої зброї, яка необхідна для перемоги. Щоб ...з будь-якого загрозливого напрямку наша ППО змогла відбити будь-який удар ворога».

Водночас Венскович закликав бути готовими до повторних атак. «Загроза повторення ракетних ударів існує будь-коли, тому не треба втрачати пильність. Закликаю громадян дотримуватись заходів безпеки, у разі оголошення повітряних тривог прямувати в укриття і не нехтувати сигналами повітряної тривоги», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку проти України. Загарбники випустили понад 80 ракет, з них 43 знищено силами ППО.

Ракети рф влучили в інфраструктурні об'єкти восьми областей. За останніми даними, загинуло 11 осіб і травмовано 64 людини.

Сили протиповітряної оборони збили 9 із 12 дронів-камікадзе під час ранкової атаки на Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-