Кількість постраждалих унаслідок ракетних атак рф збільшилася до 89

Кількість постраждалих унаслідок ракетних атак рф збільшилася до 89

Укрінформ
Кількість громадян, які постраждали внаслідок ракетних атак рф по Україні, завданих у понеділок, збільшилася до 89.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявила речниця Нацполіції України (НПУ) Мар’яна Рева, передає кореспондент Укрінформу.

«На жаль, у нас збільшилася кількість потерпілих, і наразі вона становить 89 осіб по Україні. Кількість загиблих - 11 осіб. Із них унаслідок ракетних ударів, які нанесла у понеділок вранці рф по території України, п'ять (загиблих – ред.) у Києві, чотири – на Дніпропетровщині, і по одній особі загинуло на Полтавщині та в Київській області», - сказала Рева.

За її інформацією, наразі відомо про пошкодження близько 70 об’єктів по Україні, з них 29 – це конкретно об’єкти критичної інфраструктури.

«Також маємо повідомлення про пошкодження багатоповерхових та приватних житлових будинків. Є влучання у столичну школу та на територію дитмайданчика. Є певний ризик відключення електропостачання, водопостачання у населених пунктах. Про це активно попереджає населення влада і, звісно, (відповідні служби – ред.) докладають усіх зусиль, щоб усе це якнайшвидше відновити», - уточнила речниця НПУ.

Читайте також: Шмигаль: Зруйновані об'єкти енергетичної інфраструктури вдасться відновити сьогодні-завтра

Вона зазначила, що зі свого боку поліція всіляко допомагає людям.

«Хочу наголосити на тому, що у всіх населених пунктах є працівники поліції. На автошляхах встановлені поліцейські станції, тому люди завжди можуть звернутися за допомогою до поліції, - хай це буде хоч для того, щоб зігрітися, хоч для того, щоб зарядити телефон. Якщо потрібна ще якась допомога, (поліцейські – ред.) завжди готові прийти на поміч людям», - запевнила Рева.

Окрім того, за її даними, на всіх місцях влучання ракет рф працюють слідчі оперативні групи поліції.

«Їх працює вже понад 80 на території України, і вони документують воєнні злочини рф. На кожному місці потрапляння працюють мобільні криміналістичні лабораторії, які допомагають фіксувати, збирати докази військової агресії рф проти мирного населення України», - заявила речниця.

Відповідаючи на питання, чи варто готуватися до нової хвилі атак, представниця НПУ сказала, що громадянам у будь-якому разі потрібно пам’ятати, що необхідно неухильно дотримуватися вимог сигналу повітряної тривоги і прямувати до укриттів.

«Реагувати (на це – ред.) потрібно завжди, бо сигнал тривоги – це сповіщення про імовірну небезпеку. Якщо є хоча б один відсоток ймовірності, що може бути якийсь певний обстріл, то не можна цим нехтувати. Бо навіть відсоток – це вже дуже багато», - сказала вона.

Читайте також: У Львові про повітряну тривогу повідомлятимуть з автомобілів через гучномовці

Як повідомлялося, російські війська вранці 10 жовтня здійснили ракетні атаки на українські міста. Загалом по території України було випущено понад 80 ракет. Раніше повідомлялося про те, що внаслідок цього загинули 11 людей, 64 - зазнали травм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-