Мінекономіки працює над операційним планом протимінної діяльності

Мінекономіки працює над операційним планом протимінної діяльності

Укрінформ
Мінекономіки України у співпраці з Женевським центром з гуманітарного розмінування провели обговорення заходів із розмінування, які втілюватимуться в Україні наступні три роки на виконання Національної стратегії протимінної діяльності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Фото: me.gov.ua
Фото: me.gov.ua

Зазначається, що до опрацювання операційного плану вдалося залучити кращих українських та іноземних фахівців у сфері розмінування.

«Національна стратегія протимінної діяльності розрахована на 10 років. Мінекономіки за підтримки партнерів залучило понад 80 провідних фахівців до роботи над операційним планом до 2026 року. Документ, над яким ми зараз працюємо, важливий передусім для координації урядових структур, іноземних партнерів, представників місцевої влади, бізнесу та безпосередньо людей. Адже він конкретно визначатиме хто, що, де і коли робитиме в контексті реалізації Стратегії», - розповів заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

Читайте також: Уряд затвердив вимоги обов’язкової сертифікації механізованих засобів розмінування

Під час роботи учасники визначали заходи, які будуть проведені для реалізації трьох стратегічних цілей, окреслених Нацстратегією: захист людей, повернення земель до продуктивного використання та посилення спроможності системи протимінної діяльності.

Як повідомлялось, Кабінет Міністрів України підтримав запропонований Мінекономіки експериментальний проєкт з обов’язкової сертифікації механізованих засобів розмінування та пов’язаних з ними компонентів і обладнання.

Фото: Юлія Свириденко, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-